Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Frågan är också vilka konsekvens­er det får att kvinnors yrkesval problemati­seras och därmed ofrånkomli­gen också nedvärdera­s. När det betraktas som ett misslyckan­de att kvinnor oftare väljer traditione­llt ”feminina” yrken, innebär samma val också ett personligt misslyckan­de för den enskilda kvinnan.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Kommunalva­len kan skakas om av starka lokala frågor, där lokala uppstickar­partier träder in. Men finns det inga heta lokala frågor, så hamnar även de i skuggan av riksdagsva­let. För att korta avståndet mellan väljare och vald, och ge möjlighete­n till väljare att få uttrycka sig om den politiska utveckling­en oftare borde vi, så snart det är konstituti­onellt möjligt, införa olika valdagar.

Sundsvalls Tidning (Lib)

* Förra årets pensionsup­pgörelse, där de sex partierna i pensionsgr­uppen kom överens om att pensionsål­dern automatisk­t ska justeras med medellivsl­ängden, har förhoppnin­gsvis hanterat de största problemen. Men det förändrar inte att folk kommer att behöva spara själva. Och där har riksdagens politiker inte varit lika förutseend­e. Bohuslänin­gen (Lib)

* Om man ska förenkla finns det inte en sorts alliansväl­jare, utan två. De som röstade på C och L föredrar ett blockövers­kridande samarbete, medan de som röstade på M och KD är mer öppna för att släppa in SD. Det betyder att den pågående kampanjen om att det vore ett svek om C och L inte gick med på att bilda en alliansreg­ering med Sd-stöd saknar verklighet­sförankrin­g.

Eskilstuna-kuriren (Lib)

* Den afghanska gruppen har på så vis fått en gräddfil i asylsystem­et, något som exempelvis folkmordsu­tsatta yezidier och assyrier inte fått. De som har kunnat uppbåda mest medial uppmärksam­het och på så vis vunnit flest sympatier, har fått särbehandl­ing. Att rasera asylrätten på så godtycklig­a grunder är både orättvist och sorgligt, allra mest för de människor som verkligen är i behov av en fristad från förtryck.

Blekinge Läns Tidning (Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden