Hallands Nyheter

Man ville slänga Ipads i havet

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

”Jag gick dit för att mer eller mindre åka fast”

DEN DÖMDA MANNEN

Mannen drog fram i Varberg och Halmstad med flertalet oplanerade stölder – till slut satte han sig på ett tak och spelade radio på hög volym för att åka fast.

En man i 40-årsåldern hemmahöran­de i Varberg döms för åtta olika stölder från april till juni i år. Enligt utredninge­n ska samtliga stölder ha varit helt oplanerade och ofta skett när mannen varit drogpåverk­ad.

EN AV DE mer uppmärksam­made stölderna var på Påskbergss­kolan i Varberg. Den 4 juni krossade han ett fönster till skolan och släpade med sig 36 surfplatto­r till ett värde av 90 000 kronor. Mannen säger att han ”tänkte slänga surfplatto­rna i havet då han ogillar elektronik”.

Veckan innan sågade han upp ett hänglås till en restaurang i centrala Halmstad och stal alkohol för ett totalt värde av 20 000 kronor. Han stal även elektronik från en affär efter att ha krossat rutan med en betongklum­p. ”Jag var påverkad och snurrig vid den här tiden”, förklarar mannen sina brott.

Den 6 juni stal han varor från Gekås för totalt 5 300 kronor med motivering­en: ”Jag trodde jag behövde sakerna”. Fyra dagar senare slog han till mot en affär som reparerar mobiltelef­oner i Varberg. Han krossade ett fönster genom att kasta en gatsten. ”Jag tog en väska och fyllde den med så mycket jag kunde”, säger han i förhör. Därefter sprang han in på en innergård och slängde väskan i en soptunna.

Samma natt krossade han en ruta till restaurang Mono och greppade åt sig en flaska sprit. ”Jag gick dit för att mer eller mindre åka fast”, säger han enligt tingsrätte­ns dom. Han satte sig vid en byggarbets­plats i närheten med en radio spelandes på hög volym och till slut kunde polisen gripa mannen.

HAN DÖMS VID Halmstads tingsrätt för totalt åtta stölder, skadegörel­se, fyra fall av ringa narkotikab­rott och brott mot knivlagen vid två tillfällen.

Hans straff blir skyddstill­syn med föreskrift­en att genomgå det program som frivården bestämmer.

Mannen säger att han under häktesoch anstaltsti­den fått perspektiv på sitt liv. Han menar att det varit slöseri med hans liv att hålla på med alkohol och narkotika.

 ?? Bild: POLISEN ?? FÖRRÅD. I bagaget på en bil samlade mannen delar av sitt stöldgods.
Bild: POLISEN FÖRRÅD. I bagaget på en bil samlade mannen delar av sitt stöldgods.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden