Hallands Nyheter

Inbrottstj­uvar på stöldturné i Veddige

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Natten mellan måndag och tisdag har tre företag i Veddige drabbats av inbrott under samma natt. På två av ställena fick tjuvarna inte med sig någonting men ett par tusen kronor stals från Veddige buss.

Utöver Veddige buss har gärningsmä­nnen, som inte gripits, även brutit sig in på Tonys blästring och sågat hål i väggen till butiken på Ekkullens fårfarm. På Tonys blästring har en ruta krossats och ett galler som satt för fönstret har klippts av.

På Veddige buss meddelar platschef Tomas Haugen att tjuvarna fått med sig kaffepenga­r vilket rör sig om ett par tusen kronor uppskattni­ngsvis.

Men på Ekkullens fårfarm har ett hål i väggen sågats ut till gårdsbutik­en men när gärningsmä­nnen försökt flytta på en frysbox har larmet gått och ingenting har stulits från butiken.

– De gick in i vårt pannrum och plockade verktyg och sedan har de gjort hål i väggen till butiken. Däremot missbedömd­e de avståndet så de gjorde ju först hål in i pannrummet och upptäckte att de kom fel. Men sedan har de gjort ett hål in till butiken och sedan stuckit när larmet gick, säger Mari Eriksson som driver Ekkullens fårfarm.

Hon tror också att inbrottstj­uvarna varit ute efter kontanter.

– Det känns bara så onödigt för även om de inte fick med sig något så ställer det ju till det så mycket för oss. Vi har mycket att göra som det är och det är knappt någon som betalar med kontanter idag. De flesta använder ju kort eller Swish. Men när vi fick veta att vi var sista stället de besökte blev vi lite lugnare eftersom då var det ju inte riktat mot oss specifikt, säger Mari Eriksson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden