Hallands Nyheter

Man frias efter att ha kört in i trädgård

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

En man i 60-årsåldern åtalades på två punkter efter att ha kört utan körkort och dessutom kört av vägen och in i en trädgård i Väröbacka. Nu döms mannen för grov olovlig körning men frias för vårdslöshe­t i trafik.

Mannen körde bil trots att hans körkort var återkallat och tappade i en kurva kontrollen över bilen vilket gjorde att han körde av vägen, genom ett staket och in i en trädgård. Det hela inträffade i mars i år och nu har domen meddelats av Varbergs tingsrätt.

MANNEN HAR ERKÄNT första åtalspunkt­en och döms för grov olovlig körning men har förnekat brott när det gäller vårdslöshe­t i trafik. Mannen har i förhör uppgett att han inte ska ha kört för fort och att på grund av rullgrus på vägen ska han ha tappat kontrollen över bilen i den skarpa kurvan.

Polisen som var först på olycksplat­sen har sagt att när de mötte mannens bil ska han ha upplevt det som att mannen körde väldigt fort. Men någon mätning har inte gjorts och polisen såg inte när mannen körde in i trädgården.

TINGSRÄTTE­N SKRIVER i sin bedömning att det inte är motbevisat att det låg rullgrus på vägen samt att det inte är utrett om bilisten inte höll rätt hastighet.

Enligt tingsrätte­n är det klarlagt att mannen gjort en felbedömni­ng av situatione­n och därför tappade kontroll över bilen. Det rör sig alltså inte om ett medvetet risktagand­e och därför ogillas åtalet gällande vårdslöshe­t i trafik.

Mannen döms till 50 dagsböter á 50 kronor, totalt 2 500 kronor, för grov olovlig körning då han kört trots att hans körkort varit indraget vid tillfället.

 ?? Bild: POLISEN ?? FRIAD. Mannen i 60-års åldern körde in i en trädgård men frias från åtalet som gäller vårdslöshe­t i trafik.
Bild: POLISEN FRIAD. Mannen i 60-års åldern körde in i en trädgård men frias från åtalet som gäller vårdslöshe­t i trafik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden