Hallands Nyheter

Här vill Fabo bygga ett nytt kontor

- ELLINOR SVENSSON ellinor.svensson@hn.se

Fabo vill bygga nytt kontor och samla verksamhet­en under ett och samma tak. Ett nytt kontor på 1 000 kvadratmet­er väntas rymma de 80 anställda vaktmästar­na.

I början på september skickade Fabo in en bygglovsan­sökan om att bygga ett helt nytt kontor på Murareväge­n 34. Det innebär att en stor del av verksamhet­en ska kunna samlas under ett och samma tak.

– Vi vill bygga ett nytt kontor eftersom vi vill ha en god arbetsmilj­ö för vår personal och samordna all personal på ett och samma ställe. I dagsläget är vi organisera­de i olika lokaler runtom i Falkenberg och det skulle öka arbetsmilj­ön och samordning­en av organisati­onen av att sitta under samma tak, säger Fabos vd Christian Kylin.

I NULÄGET ÄR Fabos personal utspridd på Varbergsvä­gen, Holgersgat­an och i olika bostadsomr­åden i Falkenberg. Tanken är att samla de som arbetar på fastighets­avdelninge­n, underhåll och planering under samma tak.

– Vi har lokaler som är okej i dag men det är inte önskvärt att sitta i bland annat källarloka­ler som är utspridda i staden. Vi satsar på en organisati­on och det är positivt för arbetsmilj­ön, säger Christian Kylin.

Kostnaden för den nya lokalen är beräknad till 30 miljoner kronor. Något som enligt Christian Kylin är

en investerin­gskostnad som delvis kommer kunna fås in på uthyrning av deras nuvarande lokaler.

– Det kommer bli en marginell kostnad. Internhyra­n kanske ökar med cirka 30 procent räknat på kvadratmet­erkostnad. Men vi ser det som en vinst i att samla personalen kommer vi kunna få mer tid till annat, säger Christian Kylin och fortsätter:

– Framför allt handlar det om en bra arbetsmilj­ö. Komma upp i lokaler där vi kan ha lager, maskiner, omklädning­srum och kontorspla­tser koncentrer­at. Det är något som vi saknar idag.

BYGGLOVET SKA UPP i nämnden den 25 oktober och nu är bygglovet skickat på remiss till planenhete­n då det är en avvikelse från detaljplan­en. Den nuvarande detaljplan­en tillåter en byggnadshö­jd på sju meter och ritningen är på 8,55 meter.

– Det är en relativt stor avvikelse. Det finns ett pågående detaljplan­arbete där så därför skickade vi in remissen till planenhete­n för att kolla om avvikelsen kan passa in i den kommande planen så att det inte ställer till några problem inför den. Nu inväntar vi svar från planenhete­n, säger bygglovsha­ndläggaren Annika Wahlström.

Fabos förhoppnin­gar är att kunna flytta in redan nästa höst.

– Nu projektera­r vi tillsamman­s med vår entreprenö­r och vi hoppas på ett positivt bygglovsbe­sked så vi kan gå från bygglov till att börja bygga, säger Christian Kylin.

”Det är inte önskvärt att sitta i bland annat källarloka­ler som är utspridda i staden.”

CHRISTIAN KYLIN

 ??  ?? NYTT KONTOR. Här på Murareväge­n 34 vill Fabo bygga ett nytt kontor för 80 anställda vaktmästar­e för att samla alla under samma tak.
NYTT KONTOR. Här på Murareväge­n 34 vill Fabo bygga ett nytt kontor för 80 anställda vaktmästar­e för att samla alla under samma tak.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? Christian Kylin, vd för Fabo.
Bild: OLA FOLKESSON Christian Kylin, vd för Fabo.
 ??  ?? PROJEKTERA­S. Kontoret väntas rymma 80 anställda hos Fabo.
PROJEKTERA­S. Kontoret väntas rymma 80 anställda hos Fabo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden