Hallands Nyheter

Eklund: Vi vill ha bästa laget

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Spelar Hampus Nilsson mot Brage? Eller vilar Falkenberg­s FF honom till matcherna mot Helsingbor­gs IF och AFC? – Han har varit i träning och det finns stora förhoppnin­gar att han kan spela, säger tränaren Hasse Eklund.

Rehabilite­ring i onsdags och träning torsdag. Sedan match hemma mot Brage på fredag. Men pallar Hampus Nilssons knä?

– Han var med på träningen idag. Sen gjordes olika tester för att se om det funkar och det verkar hålla. Sen vet vi inte hur det reagerar på all träning, det får vi avvakta, säger Hasse Eklund.

Ni har HIF och AFC efter Brage, är det så att ni vill vila Hampus till de matcherna?

– Nej, vi vill vinna nästa match, och nästa match är Brage. Då vill vi ha bästa laget. Sen kan det också vara Johan (Brattberg) om det visar sig att Hampus bara kan gå 70 procent. Det går inte att tänka längre än nästa match. Sen vill vi så klart inte ta en chansning så att någon missar sex matcher.

Vad säger du om Brage?

– Ett lag som är likt oss på många sätt. 4–4–2, välorganis­erade och jobbar väldigt hårt. De har gjort det fantastisk­t bra som nykomling, säger Hasse Eklund som även får Robin Östlind in i truppen igen.

Och nu börjar det verkligen dra ihop sig.

– Det är sex omgångar kvar och det blir färre och färre poäng att spela om. Det är en intressant del av året där det kan hända oväntade saker.

Hur menar du?

– HIF ska ju slå Gais borta lätt, men samtidigt kan ett lag som inte har något att spela för plötsligt sprattla till. Se på Norrby, de har tre raka nu och det var det ingen som såg för ett tag sen. Hösten är oviss, men jag hoppas och tror att vi kan hålla samma stadga som vi gjort hela året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden