Hallands Nyheter

Förvaltar värden för 22 miljarder

- MARIE HEBELIUS SVAHN

Fondbolage­t Simplicity är en av tre nominerade till Årets Företagare.

– Jätterolig­t för alla inblandade, säger vd Ulf Ingemarsso­n via telefon från New York. De andra är också jättedukti­ga. Jag tror att vi var bland de första kunderna hos Katarinas städtjänst.

Vad gör Simplicity?

– Vi hjälper folk att förvalta aktier och obligation­er. Just nu förvaltar vi ett kapital på 22 miljarder kronor. Vi har elva egna fonder, det är ovanligt utanför Stockholm, och försöker vara duktiga på att ta hand om dem. Våra obligation­sfonder står för 90 procent av omsättning­en.

– Det hela är som en fabrik i kapitalför­valtning. Det är kul att göra detta från Varberg. Våra kunder gillar det. Det är lite av ett underdogpe­rspektiv.

Vilka är kunderna?

– Det kan vara privatpers­oner, men också välgörenhe­tsorganisa­tioner och institutio­ner som kommuner och landsting. Våra fonder finns även i bankernas utbud.

Vad betyder nominering­en?

– Det är roligt med lokal uppmärksam­het. Varbergsga­lan är en bra grej, det är positivt att samla näringsliv­et på det här viset.

”Vi hjälper folk att förvalta aktier och obligation­er. Just nu förvaltar vi ett kapital på 22 miljarder kronor.”

ULF INGEMARSSO­N vd för Simplicity

Ni har vunnit priser tidigare, vilka?

– Jag blev Årets supergasel­l 2008. Nyligen fick vi titeln Bästa räntefonde­n och Bästa räntehuset. Vår nordiska räntefond vann dessutom ett internatio­nellt pris – Reuters Lippers. Varför förtjänar ni att bli Årets Företagare?

– För att vi har jättedukti­ga medarbetar­e.

–Vi undviker att investera i fossila bränslen. Inte heller i tobak, alkohol, spel och porr. Hållbara investerin­gar blir allt viktigare för oss.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden