Hallands Nyheter

Ny anlagd brand på Rolfstorps skola

- ANNA OSCARSON 010-471 53 71 anna.oscarson@hn.se

Ytterligar­e en brand har anlagts på Rolfstorps skola. Nu anställer skolan mer personal.

I början av september inträffade på nytt en incident på Rolfstorps skola. En elev hade tänt eld i en papperskor­g inne i ett omklädning­srum. Som tur var kom en lärare in i omklädning­srummet i ett tidigt skede och kunde släcka branden.

LÄRAREN PÅTRÄFFADE den misstänkte gärningsma­nnen i anslutning till omklädning­srummet. På grund av den misstänkte­s låga ålder kontaktade­s åklagare för att fatta beslut om kroppsvisi­tation.

Flera incidenter har inträffat på Rolfstorps skola det gångna året. I februari blev det stora vattenskad­or i slöjdsalen sedan en nöddusch stått på en hel natt. Därefter tog skolan krafttag mot den situation som rådde på skolan. En grupp elever uppgavs störa undervisni­ngen och orsaka skadegörel­se på skolan. Verbala och fysiska kränkninga­r av andra elever hade också förekommit.

I maj blev frågan aktuell på nytt då det brann i en papperskor­g. Skolans dåvarande rektor Inger Svensson förklarade att arbetet fortsätter. Socialtjän­st, polis, central elevhälsa och den mobila ungdomsver­ksamheten (MUVE) hade anlitats för att säkra en trygg skolmiljö.

DEN HÄNDELSE SOM inträffade i början av september har skolan tagit på allvar, enligt skolans nya rektor Caroline Ekberg.

– Förvaltnin­gen stöttar oss i det här. Vi anställer mer personal och gör riktade insatser mot den aktuella klassen, säger hon.

Dagen efter branden i september var Räddningst­jänsten på besök.

– Stämningen är ändå bra på skolan och jag har inte märkt av någon oro hos eleverna, säger Caroline Ekberg.

 ??  ??
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? OROLIGT. I februari blev slöjdsalen vattenskad­ad efter att en nöddusch stått på en hel natt.
Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV OROLIGT. I februari blev slöjdsalen vattenskad­ad efter att en nöddusch stått på en hel natt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden