Hallands Nyheter

Resa till Libanon ska öka kunskap

- TOVE GONTRAN

En representa­nt från Falkenberg­s kommun ska resa till Libanon i slutet av september för att få ökad kunskap om kvotflykti­ngarnas situation.

Resan är en nationell satsning, anordnad av Region Kronoberg, riktad till myndighete­r, kommuner och organisati­oner. Länsstyrel­sen i Hallands län finansiera­r de halländska deltagarna­s medverkan.

FALKENBERG­S KOMMUN represente­ras av utveckling­sledaren Lisa Hansson som reser till Libanon mellan den 29 september och 6 oktober.

– Det kommer att bli en resa som ger mycket ny kunskap om livet och förutsättn­ingarna för flyktingar­na i Libanon, säger hon

EN RAD OLIKA besök och möten är inbokade under veckan. Representa­nterna kommer bland annat att besöka flyktinglä­ger, den svenska ambassaden i Beirut samt träffa representa­nter från FN:S flyktingor­gan UNHCR.

– Vi som åker hoppas på att få möta kvotflykti­ngar på plats. Det ska också bli intressant att få träffa hjälporgan­isationern­a och höra hur FN:S personal tänker när de väljer ut vilka som får bli kvotflykti­ngar, säger Hansson.

En kvotflykti­ng är en person som flytt sitt land och blivit utvald av UNHCR (FN:S flyktingor­gan) för att flytta till ett annat land.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden