Hallands Nyheter

K ja av utskott

- TT

sig till den hiss som Flake befann sig i på väg till mötet.

– Titta mig i ögonen och säg till mig att det som hände mig inte betyder någonting, skrek kvinnan gråtande till Flake medan han stod kvar i hissen.

Kvinnan ska dessförinn­an ha sagt att hon tidigare blivit våldtagen, rapportera­r CNN.

FLERA TIMMAR SENARE, när det var dags för själva omröstning­en, lämnade Jeff Flake rummet och genast började spekulatio­nerna om att han hade ändrat sig.

När han återvände meddelade han att han kommer att följa partilinje­n och hoppas att det innan frågan avgörs i hela senaten ska tillsättas en snabb Fbi-utredning för att utreda vad som hände 1982. En vecka räknar han med att en sådan utredning skulle ta.

Hela processen visar hur uppskruvad stämningen är i Washington DC efter gårdagens känslostar­ka vittnesmål från Brett Kavanaugh och professorn Christine Blasey Ford.

Nu går frågan vidare till den 100 ledamöter starka senaten, som redan på lördag kan inleda proceduren med att godkänna att utnämninge­n tas upp. En slutgiltig omröstning kan äga rum på tisdag, enligt amerikansk­a medier – om inte Jeff Flakes önskan om en Fbiutredni­ng uppfylls, vill säga.

Men det är också långt ifrån säkert att Kavanaugh godkänns i senaten även om mycket tyder på det. Med 51 ledamöter har Republikan­erna har minsta möjliga majoritet i kammaren.

I TORSDAGS LYSSNADE utskottet på Kavanaughs och Blasey Fords vittnesmål om händelsen på 1980-talet. Kavanaugh nekar totalt till anklagelse­rna, och han gav uttryck för både raseri och tårar under utfrågning­en och beskrev ”försöken att förstöra hans rykte” som en nationell skam.

Blasey Ford å sin sida berättade detaljerat om vad hon menar var ett våldtäktsf­örsök under en fest 1982. Hon sade att hon är 100 procent säker på att det var Kavanaugh som tillsamman­s med en kamrat drog in henne i ett rum under en tillställn­ing i Maryland.

 ?? Bild: ANDREW HARNIK/AP/TT OCH JIM BOURG/AP/TT ?? för sexuella övergrepp, hördes på torsdagen av senatens justitieut­skott.
Bild: ANDREW HARNIK/AP/TT OCH JIM BOURG/AP/TT för sexuella övergrepp, hördes på torsdagen av senatens justitieut­skott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden