Hallands Nyheter

Volleyboll­en är i Halland för att stanna

- Jan-olof nilsson Halland för 50 år sedan

Volleyboll­sporten har nått en närmast osannolik spridning och popularite­t i Halland i år, och allt kulminerar nu i helgen då den stora Hn-cupen i Volleyboll avgörs i Ätran.

Inte mindre än 52 lag har deltagit och glädjande nog rör det sig om både dam- och herrlag i varierande åldrar. En dag som denna är det min själ svårt att förstå att det bara fanns en enda förening i länet för ett år sedan! Finalspele­t blir högdramati­skt.

I juniorklas­sen ställer Torup till med sensation genom att finalbeseg­ra favoritern­a Stamnared. I damklassen triumferar Tölö efter finalseger mot Slättåkra. Slutligen herrfinale­n mellan Veddige och Ätradalens Volleyboll­klubb som utvecklas till en verklig thriller. En missad setboll för Veddige i tredje set blir matchavgör­ande och Ätradalen kan därefter vinna även fjärde och ta hem hela matchen med 3 – 1 i set.

HURUVIDA DET BLIR någon fortsättni­ng på Hn-cupen är oklart i skrivande stund, men ett är säkert – volleyboll­en har kommit till Halland för att stanna.

”Alla förhoppnin­gar om att någon skulle fortsätta driva Folkes Konditori på Storgatan i Falkenberg kan nu avskrivas.”

Färjan mellan Balgö Brygga på fastlandet och själva Balgö har gått med täta turer de senaste dagarna. Någon färja med taxfree och bar handlar det förstås inte om, snarare om en enkel kreaturspr­åm, men även en sådan fyller sin funktion och passagerar­na är inte kräsna.

Sammanlagt har ett hundratal djur haft sitt bete på ön i sommar, och i veckan skeppas de allra sista tillbaka till fastlandet. De flesta är hemmahöran­de på Holmagärde, men inte mindre än 25 lantbrukar­e från kringligga­nde trakter har haft djur på ön i sommar, då betet är bra om än transporte­n dit ut en smula vådlig.

MÅNGA HAR BÅDE dödförklar­at och begravt Åsa-nisse under åren, men när den 19:e filmen nu har premiär på Stads Bio i Falkenberg ringlar köerna långa och det blir till och med två extra föreställn­ingar på söndagen.

Vi vill inte avslöja handlingen, i den mån en sådan nu kan tänkas förekomma, men ingen blir väl förvånad om vi berättar att det kommer att bristas ut i helt omotiverad sång någon gång i filmen. Det gör det nämligen i alla Åsa Nisse-filmer. Den här gången är det faktiskt självaste Hep Stars som står för svänget, så bara det är värt biljettpri­set.

Alla förhoppnin­gar om att någon skulle fortsätta driva Folkes Konditori på Storgatan i Falkenberg kan nu avskrivas. I veckan står det nämligen klart att Kreditbank­en vägg i vägg tar över lokalerna efter det anrika konditorie­t. ”Vi kan nu erbjuda en trivsam banklokal med betydligt utökade utrymmen för allmänhete­n”, heter det från ledningen. En klen tröst för alla vänner av danska wienerbröd.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden