Hallands Nyheter

Bråda dagar för Becevic

- MARTIN ÖRTEGREN

Han läser datateknik på Chalmers på dagarna, spelar volleyboll på kvällarna och fortsätter med studier på nätterna. Albin Becevic har en intensiv tillvaro.

I augusti började han sitt andra år på programmet som han finner intressant.

– Intresset för matten började växa rätt mycket under gymnasiet. Programmer­ing och data kom lite senare. Det kännes som jag kommit rätt. Vilken inriktning jag ska välja har jag inte bestämt mig än för, säger Becevic.

VID VISSA TILLFÄLLEN uppstår det krockar mellan skolbänken och elitidrott­andet.

– Ibland är det föreläsnin­gar som gör att jag missar träningar. Skolan är något jag inte vill hamna efter i. Jag har snackat om det med klubben och de sa att det var okej. Om jag missar en träning känner jag att det inte är hela världen. Då försöker jag gå till gymmet och få något gjort. Under försäsonge­n har jag inte märkt av att jag missat så mycket när jag varit borta, men det kanske blir så senare under säsongen. Hur går det att kombinera studier på heltid och volleyboll i Elitserien?

– Det är väl tidiga morgnar, sena kvällar och nätter för att stanna uppe och plugga.

20-ÅRINGEN BOR I Göteborg och spenderar en hel del tid på tåget.

– Det är inte direkt det roligaste, men det är något man måste göra för att plugga och spela samtidigt. Ibland pluggar jag på tåget, ibland är man inte med i huvud och för trött. Då går det bara inte.

Förra året startade han några matcher och gjorde några inhopp. Till denna säsong ska han försöka konkurrera om positionen som förstapass­are i Falkenberg­s VBK.

– Det ska bli intressant och en kul utmaning.

Passaren är hoppfull inför Elitseries­äsongen som inleds på söndag mot Örkelljung­a på bortaplan.

– Jag känner att vi är ett nytt ungt lag och kommer ha kul tillsamman­s, liksom ”enjoy the ride”. Kämpar vi och spelar för varandra så tror jag att vi kan slå vilket lag som helst. Jag tror att vi kan ta oss rätt långt. Vilken den exakta målsättnin­gen är har vi inte snackat om än.

BECEVIC ÄR MEDVETEN om sina styrkor och vad han kan utveckla.

– När vi kommer lite ur system är jag bra att fixa oss ur svåra lägen. Sen försöker jag alltid hjälpa lagkamrate­rna genom att peppa och sprida glädje. Jag behöver få lite mer stabilitet. Jag går fortfarand­e mycket upp och ned och dalarna är för djupa, berättar Becevic.

Ifjol var det Patrick Aparicio som stod och dirigerade vid sidlinjen. Ankomsten av Per-anders Sääf ser han positivt på.

– Det känns kul. P-A kan riktigt mycket och har varit med jättelänge inom volleyboll­en. Det ska bli intressant och jag vet att jag kommer lära mig mycket.

 ?? Bild: MARTIN ÖRTEGREN ?? CHALMERSST­UDENT. FVBK:S Albin Becevic pluggar innan, på väg till träningen och sent på kvällarna för att inte hamna efter i studierna.
Bild: MARTIN ÖRTEGREN CHALMERSST­UDENT. FVBK:S Albin Becevic pluggar innan, på väg till träningen och sent på kvällarna för att inte hamna efter i studierna.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden