Hallands Nyheter

Persson: ”Jag tror att vi har en bra chans”

Liverappor­tering!

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

En tidig fredagsträ­ning och sedan direkt med buss mot destinatio­nen Stora Valla. - De resorna vi tycker det krävs så åker vi gärna dagen innan, säger tränaren Joakim Persson.

Vi når honom på telefon i Mellerud. Då har laget redan tränat och är en bit på väg mot Värmland.

– Vi åkte sex och en halv timme upp när vi mötte AFC Eskilstuna och då spelade vi 2-2, men nu fanns möjlighet denna gång att åka dagen innan. Och då ser man till att folk äter och sover som de ska, säger Bois-tränaren.

Det är Degerfors IF som väntar på lördag kväll.

- En härlig utmaning. Gais tog poäng där i senaste rundan, men det går ju inte att bränna 25 chanser det vet vi. Och vi vet att vi inte kommer få 25 chanser heller. Så det gäller att ta vara på de möjlighete­r som dyker upp, säger Persson.

DEGERFORS IF HAR samlat ihop 37 poäng och är på relativt säker mark i tabellen. Men man släppte Sargon Abraham till IFK Göteborg och förre Fff-spelaren Viktor Götesson står fortfarand­e på noll gjorda mål.

– De har gjort en del förändring­ar men ändå lyckats vinna fotbollsma­tcher så vi får absolut ha respekt för att det är ett bra superettan-lag, men jag tror vi har en bra chans om vi kommer upp i prestation. Hur är statusen i laget? – Det är egentligen bara (Erik) Zetterberg vi har på skadelista­n. Vi åker upp med arton man och de får besked i morgon vilka som startar.

Nyligen skrev HN om Bois samarbete hn.se. med Right to dream-akademin. Keanin Ayer och Adama Fofafana är med på bussen och blir kvar än så länge.

HN liverappor­terar från matchen med start 17.45 på

– JAG HOPPAS inte de försvinner. Det är väl under fönstret är öppet och beroende på vad som händer. Det kan vara efter säsongen eller mitt i, men då behöver man nog gjort mer än ett mål som yttermittf­ältare och prestera på en väldigt hög nivå för att vara aktuell för Nordsjälla­nds startelva, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Det är mer för deras sportsliga utveckling. Right do dream ska upp igen och titta på dem om en vecka och vi mötte dem ju en match. Det finns ju tio spelare som har potential och tre har redan spelat i olika a-lag.

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG ?? MÖTER DEGERFORS. Joakim Persson och Varbergs Bois åkte upp redan under fredagen inför matchen mot Degerfors IF på Stora Valla.
Bild: MATHILDA AHLBERG MÖTER DEGERFORS. Joakim Persson och Varbergs Bois åkte upp redan under fredagen inför matchen mot Degerfors IF på Stora Valla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden