Hallands Nyheter

Barin: ”Vi kan störa dem rätt bra”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Så länge hoppet finns tänker Böljan Falkenberg ge det en chans.

Det är klassiska Umeå IK som besöker Falcon Alkoholfri arena på söndag. Det gamla mästarlage­t har en 5-0-seger i ryggen med sig mot Kvarnsvede­n.

– Det blir intressant. De kommer med gott självförtr­oende, men jag tror vi kan störa dem rätt bra. De har haft det tuffare på gräs, säger Tobias Barin.

Fem omgångar återstår av serien och Böljan Falkenberg har tio poäng upp till Ljusdal ovanför strecket. Plus en herrans massa minus i målkvoten.

– På grund av lite skador har vi fått jobba med defensiven under en period, men nu har vi kunnat jobba mer offensivt, och vi får försöka offra allt i de sista matcherna. Chansen finns även om den inte är så stor. Men det är ändå 15 poäng att spela om.

Ljusdal har serieledar­en Kungsbacka DFF på bortaplan i denna omgång.

– Ljusdal har haft det tufft med ganska stora förluster och vinst för KDFF så ser det ju väldigt bra ut för dem.

Böljan Falkenberg har lite småförkyln­ingar i truppen, men Ida Lindqvist är på väg tillbaka sin ledbandssk­ada. Men matchklar? Det återstår att se.

– Det får nog bli nästa omgång som det ser ut nu. Ida betyder mycket för vårt offensiva spel så det hade varit skönt att få tillbaka lite kreativite­t där.

Hemmalaget tänker satsa offensivt mot Umeå.

– Vi har hamnat i en situation där vi inte riktigt vågar tro på det offensivt, och då blir man en passiv spelare istället för aktiv. Vi har försökt jobba bort det så vi får se om det ger resultat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden