Hallands Nyheter

”Hollywoodf­ruarnas träff bland det värsta jag har varit med om”

- ULRIKA AHLBERG

”Vissa vet man innan att de kommer att vara elaka, men här var det också andra som plötsligt hade bytt personligh­et och åsikt.”

MARGARETA SVENSSON

Senare i höst dyker Varbergsbo­n Margareta Svensson upp i Svenska Hollywoodf­ruar igen. Och det lär bli stor dramatik. – Inspelning­en var de värsta sju timmarna i hela mitt profession­ella liv, berättar hon för HN.

Vi fångar Margareta mitt i packningen – hon och familjen är på väg till sin bostad i Stockholm, för att på söndag flyga vidare till Los Angeles. Där ska Margareta ha en workshop tillsamman­s med sin man, sångpedago­gen Seth Riggs, som har klienter som Michael Jackson, Madonna och Barbra Streisand på sin meritlista.

– Så jag måste ju lära mig alla låtarna, säger Margareta som är sångerska, pianist, röstcoach – och före detta Hollywoodf­ru.

HON VAR MED i den femte säsongen, som sändes i TV3 år 2012. Och nu gör hon alltså comeback, om än bara för ett avsnitt: ”Svenska Hollywoodf­ruar – Den stora återträffe­n.”

– De ringde och frågade om jag ville vara med, och jag sa ja. Inte minst för att jag hade lämnat en massa lösa trådar efter mig förra gången. Tanken var att jag skulle ha varit med även i säsong sex, men av olika anledninga­r blev det inte så.

Men återträffe­n – med en av årets fruar plus en handfull av dem som varit med tidigare – blev inte alls som hon hade hoppats.

– Jag trodde att det skulle kunna bli ett trevligt och positivt möte, där vi skulle kunna prata om vad som hänt i programmet och i våra liv sedan sist. Men så mycket kan jag säga: det blev det inte. De sju timmarna som vi spelade in var faktiskt de allra värsta i hela mitt profession­ella liv. Jag kände mig så utsatt, så kränkt och mådde väldigt dåligt efteråt. Det är ett riktigt lågvattenm­ärke, berättar Margareta och fortsätter:

– Vissa vet man innan att de kommer att vara elaka, men här var det också andra som plötsligt hade bytt personligh­et och åsikt. Det finns så mycket dolda strategier, folk tänker på framtida vinning. Det är som en sandlåda, där vi sitter med våra spadar och hinkar och bevakar de andras byggen. Och det är inte så kul att få en hel hink över sig, säger Margareta och hänvisar till begreppet ”en ulv i fårakläder.”

MEN ALLT ÄR inte negativt med höstens inhopp. 2012 skrev Margareta en låt, ”Hollywood Hollyweird”, om det hon kallar ”Los Angeles förljugna wannabe-värld”, och det var ingen hemlighet att hon hämtade inspiratio­n från Gunilla Persson sätt att vara (något som givetvis fick mycket uppmärksam­het).

– Nu har jag gjort en remaster av låten, och en musikvideo där den ursprungli­ga idén kommer fram. Min ambition ju var att skildra hur hårt det kan vara att komma till LA med en massa drömmar. Det är väldigt lätt att du sätter hela din förhoppnin­g och ditt sparkapita­l på en person som lovar en massa - och detta har ju tydliga kopplingar till #metoo. De här personerna, som man brukar säga är så Hollywood eller så Hollyweird, lovar att fixa ett skivkontra­kt, eller en filmroll – men det blir förstås ingenting med det, konstatera­r Margareta och tillägger:

– Som sångerska och pianist har jag jobbat mycket på alla de stora hotellen i LA, och känner direkt igen de här typerna – både de som lurar, och de som blir lurade. Det är så mycket fasad och yta, så mycket snack.

Remastern av ”Hollywood Hollyweird” kommer att läggas ut på Spotify och Youtube den 5 oktober.

– Jag hoppas videon kommer roa, men även ge en tankeställ­are om hur det kan vara i den där världen.

FAMILJEN SVENSSON/RIGGS lever dock i en värld som är större än LA – förutom huset där har de ytterligar­e två bostäder, en i Stockholm och en hemma i Halland.

– Vår plan var att bo här i Varberg i höst och vi hade skrivit in vår sexåriga dotter Samantha i skolan. Men ibland måste man tänka om. Jag fick ett antal uppdrag i LA som jag inte kunde tacka nej till, så nu blir det USA i höst i alla fall, säger Margareta och fortsätter:

– Tyvärr är både min mamma och min pappa borta, men jag har kvar mitt föräldrahe­m och där trivs hela familjen otroligt bra. Vi blir så fint omhänderta­gna av grannar, släkt och vänner. Fotnot: ”Hollywood Hollyweird” finns också på Margareta Svenssons hemsida,www.margaretas­vensson. com. ”Svenska Hollywoodf­ruar – Den stora återträffe­n” sänds den 30 oktober på TV3, Viafree och Viaplay. En intervju med Margareta Svensson, ”Svenska Hollywoodf­ruar – i fokus”, läggs ut på Viafree i samband med att avsnittet sänds.

 ?? Bild: ALAN WEISSMAN ?? ”LÅGVATTENM­ÄRKE”. Den 30 oktober sänds ”Svenska Hollywoodf­ruar – Den stora återträffe­n”, där Margareta Svensson från Varberg är med. Men inspelning­en blev inte alls vad hon hade hoppats på.
Bild: ALAN WEISSMAN ”LÅGVATTENM­ÄRKE”. Den 30 oktober sänds ”Svenska Hollywoodf­ruar – Den stora återträffe­n”, där Margareta Svensson från Varberg är med. Men inspelning­en blev inte alls vad hon hade hoppats på.
 ?? Bild: DANIEL SAHLBERG/TV3 ?? FRUAR PÅ ÅTERTRÄFF. Från vänster Åsa Vesterlund, Margareta Svensson, Maria Montazami, Martin Björk (programled­are), Isabel Adrian, Siv Cotton och Gunilla Persson.
Bild: DANIEL SAHLBERG/TV3 FRUAR PÅ ÅTERTRÄFF. Från vänster Åsa Vesterlund, Margareta Svensson, Maria Montazami, Martin Björk (programled­are), Isabel Adrian, Siv Cotton och Gunilla Persson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden