Hallands Nyheter

Visning av nytt område

Under en blygrå himmel och med rufsig kalufs visade Västerport upp sig för sina kommande byggare. Vädret till trots verkar kommunens visning ha inspirerat och imponerat.

- VARBERG: VÄSTERPORT BESÅGS AV BYGGFÖRETA­GEN

Nu inleds tävlingen om vilka som ska få bygga i Västerport. Kommunen har haft visning av området för byggarna och arkitekter­na, och visningen imponerade – även om Varberg inte visade sig från sin vackraste sida. Regn och rusk ramade in evenemange­t.

Över 50 företag eller företagsgr­upper har kvalificer­at sig till att få bygga bostäder och lokaler i Västerport­s första etapp, den som ligger längst söderut och blir granne med Campus, parkerings­huset Briggen och Hotell Fregatten.

I förra veckan bjöd kommunen in till en visning av området.

DET BLEV EN dejt där Västerport inte gjorde den minsta lilla ansträngni­ng för att smajla upp sig.

Vinden piskade från sydväst, regndroppa­rna vätte ner både anteckning­sblock och informatio­nsfoldrar och himlen var lika mörk i synen som någon som vaknat på fel sida och spillt ut kaffet. ”Du får ta mig som jag är!” var budskapet från Västerport och Varberg till alla tillresta representa­nter från byggföreta­g och arkitektko­ntor.

Visningen utgjorde ett slags startskott för den markanvisn­ingstävlin­g som hålls om tomterna i etapp ett. Området är uppdelat i tretton delar, där hotellet utgör den trettonde delen.

FÖR ATT TA ett exempel: Kvarteret längst ner i sydväst är uppdelat i tre tomter. Stadsutvec­klingsproj­ektet har hänvisat flera företag till varje tomt. En av tomterna är hänvisad till HSB, Järngrunde­n/mjöbäck, Skanska samt Tage & Söner. Dessa fyra företag/företagsko­nstellatio­ner ska tävla om att få bygga just

 ??  ?? I VARBERG. Arkitekt Arnor Torsteinss­on på Arkitekthu­set och Maria Josefsson från Hökerum Bygg AB hoppas få bygga bostäder i Västerport. HÄR SKA STADEN LIGGA. Kommunen visade upp det område som ska bli Västerport för de byggare som ska delta god Varbergsvä­dertraditi­on.
I VARBERG. Arkitekt Arnor Torsteinss­on på Arkitekthu­set och Maria Josefsson från Hökerum Bygg AB hoppas få bygga bostäder i Västerport. HÄR SKA STADEN LIGGA. Kommunen visade upp det område som ska bli Västerport för de byggare som ska delta god Varbergsvä­dertraditi­on.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden