Hallands Nyheter

Varberg Direkt har blivit Varberg Indirekt

-

VARBERG. Varberg Direkt har blivit Varberg Indirekt och skapar egentligen endast irritation.

När vi senast önskade bli kopplade till en tjänsteman, i ett angeläget ärende, kom vi, efter ett antal timmar och misslyckad­e försök till kopplingar, tillbaka till ruta ett; dvs Varberg Direkt.

Lämnade meddelande­n om önskan att bli uppringd försvinner i hanteringe­n, glöms bort eller nonchalera­s. Vi befann oss i en rent ”moment 22–situation” och detta är inte första gången.

NÄR TJÄNSTEN VARBERG Direkt ifördes, utlovades en bättre kontaktser­vice än tidigare. Särskilt utvalda kommunanst­ällda skulle mycket effektivt lotsa dig fram till ditt mål.

Resultatet har blivit att det nu oftast är nästan helt omöjligt att få kontakt. Den eller de som sålde in det nya systemet var fantastisk­a säljare, av ett helt värdelöst system för oss övriga. Denna typ av kreativ aktivitet tar vi definitivt avstånd ifrån.

Vi och många med oss vill att ni återgår till det gamla kontaktsys­temet, som fungerade betydligt bättre. Eller är det med avsikt som detta nya system har införts för att det skall bli svårare att få kontakt med dem som verkar i kommunens numera skyddade verkstad?

NÄR NI NU tar tillbaka det gamla systemet, så gör det också till ett krav att de tjänstemän, som arbetar i kommunen eller som anställs, skall bo i eller flytta till kommunen. Då får vi dels nytta av deras löneskatt, dels kommer de att lära känna den kommun som de är avlönade av för att tjäna. Det kan också bli möjligt att stöta på dem, när de rör sig ute i samhället.

Eva & Thomas Vi publicerar ibland aktuella insändare och debattarti­klar tidigare på hn.se än i papperstid­ningen. Vi kan också publicera fler insändare i samma ämne på nätet än i pappret. Läs de senaste åsikterna på hn.se/åsikter

 ?? Bild: MARK EARTHY/TT ?? TELEFONKON­TAKT. När tjänsten Varberg Direkt ifördes, utlovades en bättre kontaktser­vice än tidigare.
Bild: MARK EARTHY/TT TELEFONKON­TAKT. När tjänsten Varberg Direkt ifördes, utlovades en bättre kontaktser­vice än tidigare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden