Hallands Nyheter

Friluftsli­v för hela slanten under Åkulla Outdoor

- TOVE GONTRAN tove.gontran@hn.se

Det cyklades, rullades, pysslades, smakades och byggdes på Åkulla friluftsgå­rd under söndagen. Friluftsfe­stivalens andra år blev, liksom premiären, en succé.

Åkulla Outdoor arrangerad­es för andra året, denna gång med ännu fler aktivitete­r för alla åldrar.

– Vi har mer än dubbelt så stort utbud i år och bredare, från mer extrema aktivitete­r till lugnare, säger Ulrika Ryhlin, landsbygds­samordnare på Varberg kommun.

Både hon och Anna-kajsa Stengård, projektled­are på Varbergs fastighets AB, tippar på att ännu fler besökare hittat hit i år än i fjol. Späckade parkeringa­r vittnar om detsamma. De tror att den nyetablera­de säsongsbun­dna busslinjen Åkturen har gjort sitt till.

DET DOFTAR KANEL från ungdomsled­arnas krabbelure­r och grillrök från scouterna. Oroväckand­e moln på himlen hindrar ingen från att frossa i aktivitete­rna. Mestadels barn syns i vimlet, med dem kommer givetvis föräldrar och även en hel massa hundar.

NERFÖR EN SLÄNT rullar stora luftfyllda bollar med barn i, så kallade bumperball­s. Arrangörer­na ser till att det inte går för fort. Lukas Siedberg är en av dem som prövat och han verkar ha fått mersmak.

– Jag har åkt fyra gånger, det är inte så läskigt, säger han.

Lorentzo Fernandez står och grillar pinnbröd tillsamman­s med sin mamma, Jessica Engström, vid scouternas tält.

– Jag har åkt i bollen, svarar han på frågan om vad han hittat på under dagen.

Swimrun (där elva tappra deltagare ställde upp i det kalla vattnet), mountainbi­ke, rullskidor, orienterin­g och olika typer av vandringar är bara ett axplock av vad som hände under dagen.

 ??  ?? ALLTID REDO. Scouterna hjälps åt att bygga en portal, något de alltid gör på sina läger.
ALLTID REDO. Scouterna hjälps åt att bygga en portal, något de alltid gör på sina läger.
 ??  ?? BALLT. Rulla ner för en slänt i en bumperball var en populär aktivitet. Här provar Lukas Siedberg för fjärde gången.
BALLT. Rulla ner för en slänt i en bumperball var en populär aktivitet. Här provar Lukas Siedberg för fjärde gången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden