Hallands Nyheter

Rik utdelning på konsert för fattiga

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

De två kyrkospeln­ingarna gav mer pengar än väntat. Nu blir det fler konserter för att samla in pengar till fattiga barn.

För en månad sedan kunde vi berätta om att trion Maria Löfberg, Martina Braglin och Markus Leandersso­n skulle ge konserter i Okome och Falkenberg kyrka. Syftet var att samla in pengar till fattiga barn. Enligt Rädda Barnen beräknas cirka 740 barn höra till den kategorin i Falkenberg­s kommun.

I Okome kom drygt 70 personer och i Falkenberg var det lite över 200 för att lyssna på temat ”Du är inte ensam” efter en låt av Mauro Scocco. Även i övrigt var det sånger på det temat.

Man tog ingen entré men uppmanade folk att ge ett bi- drag. Totalt blev det 27 200 kronor på de två konsertern­a som går oavkortat till familjedia­konins arbete med barnfattig­dom.

– Vi hoppades väl att det skulle komma en del folk. Men att vi skulle få in så mycket pengar var långt över min förväntan, berättar Martina Braglin.

Succén innebär att det blir en ny konsert för samma ändamål i Vinberg någon gång i januari eller februari, exakt datum är inte spikat ännu. Trion har efter sina framträdan­den också fått inbjudan att vara med i Allsång på Vallarna nästa sommar.

– Vi har även fått förfrågan om att komma och göra konserten i Harplinge och Veddige från besökare som var och lyssnade på oss. Men där är ingenting spikat ännu, säger Martina Braglin.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? SÅNGSUCCÉ. Maria Löfberg, Markus Leandersso­n och Martina Braglin lyckades dra in mer pengar än man vågat tro och nu blir det fler framträdan­den.
Bild: OLA FOLKESSON SÅNGSUCCÉ. Maria Löfberg, Markus Leandersso­n och Martina Braglin lyckades dra in mer pengar än man vågat tro och nu blir det fler framträdan­den.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden