- HENRIC HOLMBERG

BÖLJAN FALKENBERG UMEÅ IK

(1-1)

1 1

Målet innebar 1–0 och kom i den 38:e minuten. Böljan vände på spelet ute till höger och Linda Nöjd hittade fram med en passning. Rydell petade sedan bollen förbi sin försvarare innan hon lyfte bollen i en båge över Umeå-målvakten Elin Ernerstedt.

– Det var bara att skjuta. Jag hann inte upptäcka att hon stod långt ut, men det var gött att den satt. Alltid skönt att få göra mål, sa Rydell.

Ledningen blev kortvarig. Bara sex minuter senare, precis före paus, stod mittbacken Jennifer Andersson för ett självmål till 1–1 när hon nickade bollen i eget nät. Det var ett hårt inlägg från nära håll som Andersson inte hann reagera på.

BÖLJANS TRÄNARE, TOBIAS Barin, var inte nöjd med hur laget agerade efter 1–0-målet.

– Vi blir alldeles för passiva. Även om det är ett självmål är det passivitet­en som leder fram till sådana situatione­r. Annars gör vi en fantastisk­t bra första halvlek.

HEMMALAGET VAR OFTA framgångsr­ika i sitt höga presspel. Sanna Nilsson kunde gjort 1–0 redan i mitten på första halvlek när hon stal bollen i offensivt läge och rundade Ernerstedt. Umeå-försvarare hann dock tillbaka för att rädda på mållinjen.

– Vi hade tänkt ligga lågt i vårt försvarssp­el, men vi såg att de sjabblade med bollen flera gånger i backlinjen, sa Barin.

Böljan har haft som vana att följa upp en bra första halvlek med en sämre andra. Så var fallet även här.

– Vi pratar i paus om att komma ut mer aggressiva till andra, men vi kommer inte alls in i det. Det är som att alla är i sin egen värld, sa Barin.

Istället var det Umeå som höjde tempot efter paus. Västerbott­ningarna skapade snabbt ett par, tre riktigt vassa chanser, men Jasmine Strandberg räddade hemmalaget. Som när Lova Lundin kom helt fri inne i straffområ­det efter 53 minuter och Böljan-målvakten snabbt var uppe med vänsterarm­en.

Vilma Rydell slog till med en drömträff från 30 meter i Böljans 1–1-match hemma mot Umeå. – Jag tänkte inte alls, ville bara få bollen på mål, sa Rydell om sitt tredje mål för säsongen.

”Det var bara att skjuta. Jag hann inte upptäcka att hon stod långt ut, men det var gött att den satt. Alltid skönt att få göra mål” VILMA RYDELL, BÖLJAN FALKENBERG

BÖLJAN SPELADE UPP sig ju längre halvleken led och fick med sig 1–1. De står nu på sex poäng, men saknar fortfarand­e seger. Med tolv poäng kvar att spela om är det tio poäng upp till Asarum ovanför strecket. Vilma Rydell, 1–0-skytten, vägrar ge upp:

– Det är inte över än. Första vinsten ligger och väntar på oss.

?? Bild: OLA FOLKESSON ?? MÅLADE MOT STORLAGET. Vilma Rydell gav Böljan ledningen i första halvlek i matchen som slutade 1-1.
Bild: OLA FOLKESSON MÅLADE MOT STORLAGET. Vilma Rydell gav Böljan ledningen i första halvlek i matchen som slutade 1-1.