Hallands Nyheter

Hoppet lever för Varbergs Gif

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Varbergs Gifs förlustsvi­t är bruten efter seger mot KSF Prespa Birlik med 2-0(1-0). Första segern på sju omgångar

Varbergs Gif har inte vunnit sedan man slog Högaborg den 12 augusti. Däremellan har de förlorat sex matcher i rad, och inför denna omgång låg de sist i tabellen. Men i söndagens möte mot KSF Prespa Birlik tändes hoppet om en seger redan efter någon minut när lagkapten Labinot Syla dunkade in en straff som han själv jobbat fram.

– Det var jätteskönt och precis vad vi behövde, sa tränare Halda Kabil om den drömstarte­n.

I ANDRA HALVLEK hade Gif bud på att dryga ut ledningen ett par gånger, samtidigt som Prespa Birlik också bjöds ett par chanser. I mitten av andra halvlek räddade Sebastian Ekholm i Gifs mål en straff, och istället för kvittering kunde hemmalaget göra 2-0 i situatione­n efteråt.

– Vi kontrade med tre man mot en. Muje (Kastrati) spelar fram Kreshnik Kameraj som gör mål, och där var matchen slut.

En rättvis seger enligt Halda Kabil.

– Vi hamnade lite för långt ner i andra. Men förutom det så gör vi vad vi ska. Vi skulle bara vinna matchen och killarna kämpade in i det sista.

Till matchen hade GIF fått tillbaka tre viktiga spelare. Magnus Bertilsson, Isac Johansson och Theodor Graudums.

– Det gjorde att vi vann. Isac spelade med brutet nyckelben.

Segern innebar att Varbergs Gif lämnar jumboplats­en och hoppet om att hålla sig kvar lever i allra högsta grad. De har två poäng upp till kvalplatse­n och det återstår nio poäng att spela om.

?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? DRÖMSTART. Labinot Syla gjorde 1-0 på straff efter bara ett par minuter i mötet mot KSF Prespa Birlik.
Bild: KRISTER ANDERSSON DRÖMSTART. Labinot Syla gjorde 1-0 på straff efter bara ett par minuter i mötet mot KSF Prespa Birlik.