Hallands Nyheter

Möller: ”Det var bara att trycka till”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Degerfors tvekade för en stund. Då dammade Sebastian Möller på för kung och fosterland och hans kanon ledde Bois till vinst. – Gött att få göra ett snyggt när man väl gör det, sa Sebastian Möller.

Det ekade kring Stora Valla efter drömträffe­n från backen Sebastian Möller. Han fick mycket gräsyta att avancera på, ingen attackerad­e och han såg att vänstra krysset var ledigt. Pang! Dario Miskic i Degerfors mål hann knappt blinka.

– Det var ingen som ville stöta. Till slut kom jag så nära att det var bara att lassa på. Man fick vandra ganska ostört, erkände Sebastian Möller.

Det var Möllers första strut för Bois i superettan.

Varför har du inte provat tidigare?

– Det säger pappa (Heinz) med. Jag har fått höra det. Jag är väl inte van vid situatione­n utan är mer en inläggsspe­lare som vill få till assist. Nu fick jag rent läge och då var det bara att trycka till.

MÅLET KOM REDAN i sjätte minuten och gav Bois både energi och ett övertag att kontroller­a händelsern­a på planen.

– Det gav oss lite arbetsro. I det läget vi är i får vi något att spela på. Jag tycker vi gör det skitbra hela laget. Vi kämpar och sliter för varandra. Det här är serien där den som vill mest vinner.

Den här gången valde Bois att åka upp dagen innan match. Det hade betydelse för utgången menar Möller.

– Man kan vila innan och fokusera på matchen, inte störa sig på att man sitter i en buss.

Bois kontroller­ade matchen i första halvlek. I andra blev Degerfors lite vassare och lyfte bollar in i straffområ­det. Vid ett tillfälle blev det riktigt farligt. På en hörna balanserad­e Matt Pyzdrowski bollen i luften ovanför mållinjen. Men domarna vinkade avvärjande.

– Det jag såg från min position var att hela bollen inte var inne. Det var en jävla vind och svårt att läsa den bollen, men Matt gjorde det han behövde.

Även Kevin Wright var nära att få in en kvittering, men Bois fick med sig tre otroligt sköna poäng hem till Västkusten.

Sebastian Möller tillade att underlaget hämmade gästerna.

– Vi kom inte upp i full press i vissa stunder och det berodde på planen. Utan tvekan den sämsta fotbollspl­an jag spelat på, och jag har spelat med Böljan nere i division 5. Men man är väl bortskämd med vaktmästar­na vi har i Varberg.

Joakim Persson firade segern med spaghetti och köttfärsså­s.

– Känns som vi fick det här retroaktiv­t från förra veckan. Första halvlek var riktigt bra och Möller gör ett fantastisk­t mål. Vi skapar mer och har kontroll, sa Persson.

CHRISTOS GRAVIUS FICK ett gult kort när han kapade Oliver Stanisic, men det borde varit ett rött, men att Degerfors fick behålla fullt manskap gjorde Bois extra koncentrer­at.

– Alla på arenan utom domaren tyckte det var solklart rött. Degerforsa­rna själva vet om att det är ett rött. Vi har fått fyra fem kort som inte ens varit närheten. Domaren skyller på att han träffar bollen, men det hjälper ju inte om han kommer med två streck till ben och hoppar längdhopp.

Persson var förstås stolt över insatsen:

– Så här kommer planerna se ut i höst och att vi kan hantera den här typen av fotboll där är grabbarna värda en eloge. Degerfors–varbergs Bois 0–1 (0–1) 0–1 Sebastian Möller (6). Så startade Bois: Matthew Pyzdrowski - Jakob Bergman, Sebastian Möller, Jesper Modig, Hampus Zackrisson, Adama Fofana(ut 69) - Nahom Girmai Netabay, , Oliver Stanisic, Albert Ejupi, Joakim Lindner - Perparim Beqaj Avbytare: Joel Palmqvist(69), Teddy Bergqvist, Eiron Sadiku, Emeh Izuchukwu, Daniel Krezic, Albin Svensson, Keanin Ayer

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? MATCHVINNA­RE. Sebastian Möller avgjorde på Stora Valla med ett riktigt kanonmål.
Bild: KRISTER ANDERSSON MATCHVINNA­RE. Sebastian Möller avgjorde på Stora Valla med ett riktigt kanonmål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden