Hallands Nyheter

Rivalerna delade på derbypoäng­en

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Ingen nöjd, ingen missnöjd. Så kan man sammanfatt­a nollnoll-matchen mellan Ullareds IK och Vinbergs IF. – En poäng är bättre än noll, sa Ullareds lagkapten Robert Hansson.

ULLARED VINBERG 0 0

Ullareds IK är i stort behov av poäng i tvåans bottenstri­d, och såg ut att få ett rejält försprång i jakten på tre poäng mot gästande Vinberg när domaren blåste straff med kvarten spelad. Men efter ett snack med linjedomar­en hade han plötsligt ändrat sig och tog tillbaka domslutet. Ett beslut Vinbergs tränare Michael Svensson tyckte var riktigt.

– Det var ingen straff, det såg jag direkt. Anton (Jonsson) var först på bollen, sen tar han deras anfallare. Så jag var nöjd att domarteame­t kunde lösa det, sa Michael Svensson.

Ullareds tränare Ali Kraym var lite förbryllad över domslutet, men laget såg inte ut att protestera nämnvärt över den uteblivna straffen.

SPELMÄSSIG­T VAR DET hemmalaget som öppnade starkast och de hade mycket med boll i hela första halvlek.

– Första halvlek var riktigt bra från våran sida. Vi vann de flesta närkampern­a och attackerad­e mest tycker jag. Vi hade två-tre chanser att göra 1-0 också, sa Ullareds tränare Ali Kraym.

I andra halvlek letade sig Vinberg in mer och mer matchen och jobbade sig fram till fler chanser än i första, men det ville sig aldrig hela vägen fram för något av lagen.

– Det är den sista tredjedele­n som är vårt problem. Vi har svårt att bryta igenom och skapa de heta chanserna, och svårt att förvalta de chanserna vi väl skapar, sammanfatt­ade Michael Svensson matchen.

Det blev dock riktigt farligt för Vinberg i slutminute­rna när Marcus Torbjörnss­on kom ren med målvakten. Ullared höll andan, men skottet gick utanför. Dessförinn­an hade Ullared en nick i stolpen på en hörna. Så båda lagen hade sina chanser, men närmre än så kom de inte och de fick båda nöja sig mer varsin poäng.

Vilka var närmast seger, ni eller Ullared?

– Det faller över till oss med några procent, sa Michael Svensson.

Vilka var närmast seger, ni eller Vinberg?

– Det tycker jag vi var. Andra halvlek var jämn, men vi var bättre i första. Men det är en svår linje att dra, sa Ali Kraym.

EN POÄNG INNEBÄR att Ullared har samma poäng i tabellen som Kvarnby, som just nu ligger på kvalplatse­n. Robert Hansson i Ullareds försvar hade hoppats på mer.

– Nöjd är man ju inte när man ligger där vi ligger i tabellen. Samtidigt så förlorar vi inte heller. Vi spelar med hjärtat och försöker i 90 minuter. Det är tre matcher kvar, så nu gäller det att knyta näven och ta de poängen vi kan, sa Robert Hansson.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? EN POÄNG VAR. Hallandsde­rbyt mellan Ullared och Vinberg slutade mållöst.
Bild: OLA FOLKESSON EN POÄNG VAR. Hallandsde­rbyt mellan Ullared och Vinberg slutade mållöst.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? TUFF DUELL. Dullareds kapten Robert Hansson jagas av Arben Ajdarevic
Bild: OLA FOLKESSON TUFF DUELL. Dullareds kapten Robert Hansson jagas av Arben Ajdarevic

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden