Hallands Nyheter

Dramatiskt slut när HKV vände och vann

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Med fyra sekunder kvar räddade han Nicklas Andreasson­s skott och första hemmavinst­en var i hamn. – Efteråt kände man bara glädje. Matchen levde ju hela vägen in, sa Hkvmålvakt­en Calle Aronius.

VARBERG AMO

(8-11)

23 22

Segersiffr­orna skrevs till 23–22 men det satt väldigt långt inne.

– Det är en fantastisk krigarsege­r! Vi får inte till det riktigt, men vi ger oss aldrig, sa Jesper Sivertsson som visade prov på enorm kyla.

Filip Berentsen träffade Flamur Gerbeshi i ansiktet, med dryga halvminute­n kvar. Domarduon, valde att blåsa straff, efter viss konferens.

SIVERTSSON VS. RESERVEN Wilhelm Nättsjö – en duell som rutinerade Sivertsson vann till publikens jubel.

– Så klart det är ett pressat läge, men jag känner mig trygg och har gjort det ett antal gånger. Jag kollar lite på honom. Sedan blev det som det blev, flinade Jesper som lugnt lade sitt skott till höger.

– Han har sådana fantastisk­a nerver så man är inte stressad alls, han är iskall i sådana lägen, menade Calle Aronius.

HK Varberg-amo HK 23-22 (8-11) Målen, V: Jesper Sivertsson 5, Daniel Lindroos 4, Tobias Bengtsson 3, Filip Berentsen 3, Petter Nyström 2, Gustav Jönne 2, Carl Aronius, Jacob Friberg, Andreas Skoglund, Gabriel Gegerfelt. Publik: 865

Calle Aronius stod för en avgörande räddning med fyra

Det blev en svängig andra match i Arena Varberg. Amo tog en tidig 3-0-ledning. Man ledde som mest med 16-10 i andra halvlek.

– En konstig match. Vi kommer inte riktigt till framåt, och när vi gör det så räddar deras målvakt (Gerbeshi). I andra får de en jättebra start när vi är en man mindre och får jaga. Då blir vi stressade. Sen kände vi att vi började hämta in i sju mot sex spelet, och då blev de nervösa, sa Calle Aronius.

HKV drabbades av totalt sju utvisninga­r.

– Vet inte vad jag ska säga om det. Man får hantera den nivån som domarna lägger det på, det går inte att påverka, sa Jesper Sivertsson.

GLÄNSANDE INSATSER GJORDES också av Daniel Lindroos och fyndige Gustav Jönne. Hans 21-21-mål gav energi och framspelni­ngen från Daniel Lindgren lurade bort hela Amo-försvaret totalt.

– Det är svåranalys­erat. Vi gör ingen bra match, men lyckas på något sätt vinna ändå. Det är en styrka att göra det även fast man inte spelar bra. Det såg mörkt ut ett tag. Första halvlek var det VM i tekniska fel, och då blir det svårt att vinna, sa tränaren Hasse Karlsson.

– Starkt av Sivertsson att sätta straffen. Gustav Jönne gjorde många bra grejer också, han är född 1999, fortsatte Hasse.

Och så fick HKV bjuda hemmapubli­ken på vinst.

– Det gör det enklare. Vi vill göra det till vår hemmaborg och då gäller det att vinna, sa Hasse Karlsson.

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? I SISTA SEKUNDEN. sekunder kvar!
Bild: MATTIAS NILSSON I SISTA SEKUNDEN. sekunder kvar!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden