Hallands Nyheter

SD har sig själv att skylla

-

POLITIK. Nej, SD är inte mobbat. De har bara en omöjlig politik. Och SD har sig själv att skylla. Åkessons hotar att fälla varje regering som inte ger, vad SD anser sig ha ”rätt till” i enlighet av sitt valresulta­t. Då uppstår två alternativ. Att någon regeringsk­onstellati­on t ex M och KD underordna­r sig SD:S krav och hot. Eller att SD:S hot driver den liberala alliansfal­angen i armarna på den rödgröna konstellat­ionen. I båda fallen kommer SD att framstå som förlorare.

1. Man stödjer en ytterligt svag regering som kommer att sluta i ett nyval med all den osäkerhet och röra det innebär. SD görs ansvarig för röran.

2. Liberalern­a lierar sig med sociallibe­ralerna och bildar ett starkt mittblock. SD står ännu längre från köttgrytor­na än tidigare.

OM INTE SD hade sin märkliga och 30-talsaktiga syn på ”främmande” kulturer och människor, utan istället vore ett normalt borgerligt, socialkons­ervativt parti som de andra partierna kan acceptera, då skulle man säkert få gehör för delar i sitt partiprogr­am och slippa pariastämp­eln. För det är väl helt klart att 83 procent av svenska folket inte vill ha ett främlingsf­ientligt parti som sin partner. Ingen vill väl ha ett parti som med hugg och slag försöker tillskansa sig mer makt än de 17 procent man fick i valet?

SD:S hot om att ställa till en röra är osvenskt och tillbakast­rävande och inte det minsta ansvarsfyl­lt.

SD HAR SIG själv att skylla för att de inte får sin talmanspos­t, för att ingen vill prata med dem och för att de på sikt inte får något politiskt inflytande. Tänk svenskt istället och försök förstå den svenska politiska traditione­n av samförstån­d och öppenhet mot andra människor och kulturer.

Hans Klaive

 ?? Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT ?? ANSVARSLÖS­T. SD:S hot om att ställa till en röra är osvenskt och tillbakast­rävande och inte det minsta ansvarsfyl­lt.
Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT ANSVARSLÖS­T. SD:S hot om att ställa till en röra är osvenskt och tillbakast­rävande och inte det minsta ansvarsfyl­lt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden