Hallands Nyheter

Målet är snabbt svar på frågorna

-

på ”Varberg Direkt har blivit Varberg Indirekt” (30/9) och ”Ge fler vägar att få kontakt med kommunen” (1/10).

VARBERG. Varberg direkt är kommunens gemensamma kundservic­e dit kommuninvå­nare, företagare och besökare kan vända sig med frågor och synpunkter. Tanken är att du som kontaktar kommunen inte ska behöva fundera på vart du ska vända dig utan det hjälper vi dig med.målet är att du ska få ett snabbt svar på din fråga, och i de fall kommunvägl­edaren inte kan ge svaret ska du slussas till rätt person på ansvarig förvaltnin­g. Från starten den 1 februari i år och fram till och med augusti har Varberg direkt hanterat 57 110 samtal. Av dem har ungefär en fjärdedel fått svar direkt och övriga har hänvisats vidare.

Att lotsa medborgarn­a rätt via ett kontaktcen­ter är en helt ny verksamhet för Varbergs kommun. Det är ett uppdrag som hela tiden måste utvecklas i takt med kommuninvå­narnas behov, och efter åtta månader med Varberg direkt är vi medvetna om att det finns en del kvar att jobba med. I det fall insändaren beskriver har vi uppenbarli­gen inte lyckats. Det ber vi om ursäkt för. När det gäller ärenden med skadade och/eller sjuka djur finns det under rubriken ”Skadade och döda vilda djur” en tydlig hänvisning till hur man kontaktar viltvårdar­e, men vi tar till oss att den informatio­nen kan vara svår att hitta.

Att öka tillgängli­gheten till våra verksamhet­er och utveckla våra kanaler för en snabb och bra dialog hör till Varbergs kommuns (och kommunikat­ionschefen­s) prioritera­de uppdrag.

Fariba Afzali avdelnings­chef kundservic­e

Varbergs kommun

 ?? Bild: FREDRIK PERSSON ??
Bild: FREDRIK PERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden