Hallands Nyheter

Nya app begränsar småföretag­are

- OLOF SVAHN 010-471 50 25 olof.svahn@hn.se

”Det här begränsar både mig och kundens fria val” HELENA RAGNARSSON GAHM yogainstru­ktör

Friskis & Svettis men för mig och andra småföretag­are blir det en del. Antingen får jag höja mina priser eller välja att inte gå med i appen. Hur jag än gör riskerar jag att förlora kunder, säger hon.

TIDIGARE HAR ANSTÄLLDA på kommunen blivit ersatta efter det att de själva betalat för olika typer av friskvård, som exempelvis gymkort eller träningsku­rser. Ersättning­en har då skett genom att anställda redovisat kvitton till kommunens lönekontor.

Men med Epassi är att det systemet slopat. Ingen ligger ute med sina egna pengar och all betalning sker via appen.

– Vi vill göra det enklare för våra anställda. I nuläget är det bara hälften av våra medarbetar­e som nyttjar sitt friskvårds­bidrag, vilket vi tror kan öka med det här systemet, säger Tore Paulsson, chef på Varbergs kommuns personalad­ministrati­va avdelning.

TORE PAULSSON ÄR den som är ansvarig för att kommunen börjat använda Epassi. En förändring som legat i planerna länge men som först nu trätt i kraft, och enligt honom har appen fler fördelar än nackdelar.

– Det här är först och främst smidigt för våra anställda, och jag tror också att appen kan vara bra för företagare som vill synas mer. Men jag förstår såklart att vissa företagare hamnar i ett dilemma, säger Tore Paulsson.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? Ragnarsson Gahm kan Epassi betyda högre kostnader och färre kunder.
Bild: ANNIKA KARLBOM Ragnarsson Gahm kan Epassi betyda högre kostnader och färre kunder.
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? BARA VIA APPEN. Både de som vill få friskvård och de som vill erbjuda det måste använda kommunens nya app.
Bild: ANNIKA KARLBOM BARA VIA APPEN. Både de som vill få friskvård och de som vill erbjuda det måste använda kommunens nya app.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden