Hallands Nyheter

Mor och son bakom knarkförsä­ljning?

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

”Mannen nekar till de misstänkta brotten och menar att han köper kokain på ’gatan i Varberg’”

En mor och son misstänks ligga bakom stora försäljnin­gar av narkotika i Varberg under ett och ett halvt års tid.

Polisen verkar ha sprängt ett narkotikan­äste i Varberg som försett personer med framför allt kokain. Totalt står fyra personer åtalade för flera narkotikab­rott i Varbergs kommun.

Framför allt handlar det om en mor och son som under perioden 1 mars 2017 till 15 augusti 2018 vid ett flertal tillfällen överlåtit narkotika till andra personer. Och dessutom bearbetat narkotika som inte var avsedd för eget bruk.

Sonen ska ha förmedlat kontakter mellan säljare och köpare, köpt narkotika åt vänner samt främjat narkotikah­andel genom att låna ut pengar till köpare. Mamman ska ha tagit emot betalninga­r till sitt konto via swish och insättning­ar.

VID EN HUSRANNSAK­AN den 16 augusti i år fann polisen narkotika gömda på flera ställen i bostaden. Bland annat i inuti en frysbox, i en gardinstån­g och i en vas. De fann även spår av narkotikaa­nvändning och en våg. Dessutom hittades en låda innehållan­des 18 400 kronor i kontanter. Totalt hittade polisen 17,62 gram kokain och 6,20 gram amfetamin vid tillslaget.

Mannen medger i förhör att han har missbruksp­roblem. ”Ja och det har pågått länge”, säger han. Mannen nekar till de misstänkta brotten och menar att han köper kokain på ”gatan i Varberg” men enbart till sig själv, att det finns personer som fixar droger åt honom. Dock vill han inte peka ut någon: ”Jag kan ju råka illa ut om jag golar”, säger han.

Mamman nekar till att det är narkotikab­etalningar hon tagit emot. Hon menar att det handlar om småskulder. De två andra personerna är misstänkta för ringa narkotikab­rott.

SONEN SITTER SEDAN i augusti häktad misstänkt för grov kvinnofrid­skränkning mot sin förra sambo. Han ska bland annat misshandla­t kvinnan genom att ta stryptag om kvinnans hals och hotat henne ett flertalet gånger. Han ska även ha brutit mot kontaktför­budet vid 17 tillfällen.

Natten till den 11 juli ska mannen även krossat en ruta till kvinnans sovrum genom att kasta en flaska. Nu åtalas samtliga personer vid Varbergs tingsrätt.

 ??  ??
 ?? Bild: POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNINGSPROT­OKOLL ??
Bild: POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNINGSPROT­OKOLL
 ??  ?? GÖMMOR. Under polisens husrannsak­an hittades både större mängder narkotika och 18400 kronor i kontanter.
GÖMMOR. Under polisens husrannsak­an hittades både större mängder narkotika och 18400 kronor i kontanter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden