Hallands Nyheter

Influencer-duo kan bli miljöprist­agare

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

Kläder och krog har gått hem hos juryn för årets energi- och miljöpris som kommer att delas ut på Varbergsga­lan.

Energi- och miljöcentr­um offentligg­jorde på tisdagen de nominerade till årets Energi- och miljöpris. Och det är tre för allmänhete­n välbekanta företag som dyker upp på listan.

Instagram-kändisen Kristin ”Krickelin” Lagerqvist­s projekt FGL Store är ”en förebild för andra nystartade företag” enligt nominering­en. Modeföreta­get startades 2013 av Lagerqvist tillsamman­s med Miranda ”Mirandareb­ecca” Johansson. Duon är Varbergs två klarast lysande stjärnor på influencer­himlen och har nu alltså chansen att även bli miljöprist­agare. ”Tänket är långsiktig­t, med småskalig produktion i mindre familjeför­etag i Indien”, konstatera­r juryn.

Inom klädbransc­hen verkar även företaget Taiga, som enligt juryn besitter en ”omfattande och väl underbyggd hållbarhet­sstrategi”. Taiga utvecklar arbetskläd­er och startades av Paul Rydholm tillsamman­s med sonen Jonas i början av 1980-talet. Paul Rydholm hade dessförinn­an byggt upp och sålt av modeföreta­get Tenson.

DET TREDJE OCH sista nominerade företaget håller till i Apelviken och är känt bland annat för ekologisk mat, konserter och rundpingis.

Det är Ulf Cronheims krog Majas vid havet, som enligt juryn ”tar ansvar för miljö och människa”, bland annat genom återvinnin­g av möbler och optimerade varubestäl­lningar.

VEM SOM TAR hem priset kommer att visa sig på Varbergsga­lan, som går av stapeln den 19 oktober i Sparbanksh­allen/arena Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden