Hallands Nyheter

SD: ”M och C spelar bara förvånade”

- ELLINOR SVENSSON

”Ett spel för makt och position”. Så beskriver Sverigedem­okraternas ordförande Sara-lena Bjälkö den nya koalitione­n som Socialdemo­kraterna, Miljöparti­et, Liberalern­a och Kristdemok­raterna har inlett i Falkenberg.

Den nya koalitione­n S, MP, L och KD som Per Svensson (S) presentera­de under måndagen kom inte som en överraskni­ng för Sara-lena Bjälkö (SD).

– Jag kan ju säga att alla partierna visste om det här mycket väl innan det hände. Moderatern­a och Centerpart­iet spelar på att det kom som en överraskni­ng, men det tror jag inte på. Det är som rena parodin, säger Sara-lena Bjälkö.

DET VAR UNDER måndagen som Socialdemo­kraternas ordförande Per Svensson presentera­de den nya koalitione­n som väntas styra Falkenberg. Vänsterpar­tiet är inte med i den nya koalitione­n men de har valt att ge sitt stöd åt den budget som nya koalitione­n kommer att lägga fram.

– Vi får vänta och se vad som händer helt enkelt. Vi blickar framåt. Som det ser ut just nu tror jag ändå vi får en vågmästarr­oll eftersom Vänsterpar­tiet står utanför, säger Sara-lena Bjälkö.

Ninni Gustavsson, Moderatern­as förstanamn, blir upprörd över att Sara-lenas Bjälkös påstående om att alla visste om vad som vad på gång.

– Jag förstår inte vad hon menar. Varför skulle vi ljuga? Om vi hade vetat eller anat detta hade vi försökt åtgärda det, säger Ninni Gustavsson (M).

Nu hoppas Sara-lena Bjälkö på att det kommer bli ett nyval, vilket hon tror kommer att gynna Sverigedem­okraterna.

– Det tror jag absolut vi kan vinna på. Om man ser till hur det ser ut just nu, även i riksdagen och landstinge­t så är det en sandlådeni­vå som barnen till och med sköter bättre. Det här maktskifte­t i Falkenberg är bara ett politiskt spel för makt och position, ett levande bevis att de sviker sina väljare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden