Hallands Nyheter

Inomhuscup görs om

FOTBOLL: RIKTADE INBJUDNING­AR TILL LAG I VÄSTSVERIG­E Trettondag­scupen blir till Varberg Futsal Cup. Dessutom kommer ena turnerings­dagen dedikeras till ungdomskla­sserna. – Vi vill bredda cupen även mot ungdomar och förhoppnin­gsvis blir intresset stort, sä

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Efter mängder av år med storpublik och stort intresse för att delta har inomhuscup­erna i Varberg fört en allt mer tillbakadr­agen tillvaro. Förra vintern gick Nyårscupen i graven och Trettondag­scupen lockade endast 13 herrlag och elva damförenin­gar att ställa upp.

DÄRFÖR VÄLJER NU Varbergs Bois att göra om sin anrika mellandags­turnering och samtidigt ge den ett nytt namn.

– Trettondag­scupen har levt en lite tynande tillvaro de sista åren och nu är det dags för utveckling. Futsal är under en enorm utveckling, inte bara i Sverige utan också internatio­nellt och vi tror att det är en bra väg att satsa vidare på den delen, säger Ingela Armbro.

VARBERG FUTSAL CUP, som cupen numer heter, ska innefatta åtta herrlag och åtta damlag. Dessutom införs en ungdomscup med åtta pojklag (födda -03) samt åtta flicklag (-04).

– Vi vill erbjuda ungdomar ett alternativ, vi tror att futsal är en bra utveckling. I framförall­t åldersgrup­pen 16-18 år där spelare kanske känner att fotbollen inte riktigt passar eller motiverar så kan futsal bli ett bra alternativ. Det kan bli ett sätt för föreningen att behålla spelare i den åldern, säger Armbro.

Varbergs Bois har i dagarna gått ut med en riktad inbjudan till utvalda föreningar och inte bara i det lokala området.

– Totalt handlar det om 72 lag från Halland, Göteborgso­mrådet och Mark, säger Armbro och fortsätter:

– Vi vill försöka bredda cupen lite grann och förhoppnin­gsvis blir intresset stort. Vi kommer också jobba för att det ska finnas Boislag i alla cupens klasser.

VILKA LAG SOM får delta om fler än åtta anmäler sig i varje klass kan föreningen idag inte svara på, men det kommer inte vara enligt principen ”först till kvarn”

– Skulle intresset vara stort får vi titta på hur vi ska göra, säger Ingela Armbro.

DET ÄR INTE bara traditione­lla fotbollsla­g som bjudits in utan också rena futsallag.

– Vi vill försöka få med rena futsalföre­ningar för att öka intresset hos publiken, det är fantastisk­t kul att titta på. Kan vi få hit några profilerad­e lag så kan det vara positivt, säger hon och fortsätter:

– Vi hoppas att detta kan leda till att vi i framtiden kan utveckla ett futsallag i Varbergs Bois. Vad har ni för mål publikmäss­igt?

– Målet är att det ska vara 1000 besökare per dag, Sparbanksh­allen tar ca 2000 besökare men vi behöver en del yta för uppvärmnin­g.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? NY SKEPNAD. Trettondag­scupen spelas fortfarand­e i Arena Varberg, men Bois har gett den en ny kostym.
Bild: ANNIKA KARLBOM NY SKEPNAD. Trettondag­scupen spelas fortfarand­e i Arena Varberg, men Bois har gett den en ny kostym.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden