Hallands Nyheter

Lindström lämnar Tvååkers IF

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Två säsongers pendling får vara nog. Efter säsongen lämnar Mattias Lindström Tvååkers IF. – Det är inget drastiskt beslut utan det är familjen som får bestämma, säger Lindström.

Mattias Lindström kom till Tvååker under vintern 2017 efter att Igor Krulj hastigt lämnat laget för Halmstads BK. Det blev succé direkt med uppflyttni­ng till Söderettan där laget fortfarand­e har chans på kval till Superettan.

MEN SKULLE DET bli en ny uppflyttni­ng så är Mattias Lindström inte med på den resan. Under tisdagen informerad­e han och klubben spelartrup­pen om att det inte blir någon fortsättni­ng.

– Jag hade gärna stannat i Tvååker för jag trivs oerhört bra i klubben och med spelarna, men det är ändå 25 mils körning om dagen och tiden med familjen blir för knapp, säger Lindström som har tre barn i åldern två, sex och nio år.

– MILT UTTRYCKT har jag barn som jag har missat uppväxten för och jag kan inte motivera det längre.

Ulf Persson är ansvarig för tränarfråg­an i Tvååkers IF, han har vetat om Lindströms beslut under några veckor.

– Egentligen är det inte jätteovänt­at, han har sagt innan att det är jobbigt. Tiden är för knapp, säger Ulf Persson.

BÅDE KLUBBEN OCH Lindström var överens om att delge beslutet innan säsongen var över.

– Vi vill ju börja förlänga med våra spelare och då kände vi att det var rätt att gå ut med det innan det skrivs några kontrakt. Det hade inte känts rätt mot spelarna att komma med det efteråt, säger Persson som är väldigt nöjd med vad Lindström uträttat i föreningen.

– Vi har bara positivt att säga om Mattias. Han har gjort ett otroligt gott jobb och jag har inte stött på någon som inte tycker om honom.

Lindström menar själv att han lärt sig mycket under åren i Tvååker och att han stortrivts på Övrevi.

– Det kan låta klyschigt, men jag lär mig saker varje träning och varje match. Hela klubben och laget strävar hela tiden framåt för att bli bättre. Sen trivs jag så oerhört bra med folket i och runt klubben. Det är alltid kul att komma hit, oavsett om vi har förlorat, säger Lindström.

FRAMTIDEN ÄR NU dedikerad till familjen under den närmaste tiden.

– Jag har haft klubbar som hört av sig under året som ligger längre från Helsingbor­g är vad Tvååker gör, men det är inget som är aktuellt. En flytt är inte aktuellt och pendling är inte heller aktuellt och så ligger det till, säger han.

Fortfarand­e återstår ju dock minst sex matcher av tiden i Tvååker, åtta om det blir kval.

– Resultatmä­ssigt kommer det inte påverka, möjligen till det bättre då vi vet att det är sista tiden tillsamman­s och kan kräma ut det allra sista, säger Lindström.

”Resultatmä­ssigt kommer det inte påverka, möjligen till det bättre då vi vet att det är sista tiden tillsamman­s och kan kräma ut det allra sista”

MATTIAS LINDSTRÖM

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? SISTA DANSEN. Årets avslutning blir de sista matcherna för Mattias Lindström med Tvååkers IF.
Bild: KRISTER ANDERSSON SISTA DANSEN. Årets avslutning blir de sista matcherna för Mattias Lindström med Tvååkers IF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden