Hallands Nyheter

”Det är väldigt stort”

- SIMON CARLSSON

Stinalisa Johansson har redan gjort sex landskampe­r för F02-landslaget. Men nu är det dags för debut i tävlingssa­mmanhang när det vankas Em-kval i Holland.

Det är inte bara Stinalisa Johansson som väntar på sin första tävlingsla­ndskamp. 16 år är åldern då de första Emkvalen kommer in i bilden.

– DET ÄR väldigt stort, nu är det på riktigt och det börjar gälla någonting, säger Tvååkerspe­laren. Förväntade du dig att bli uttagen?

– Jag tycker att jag gjorde en bra insats på Öland i somras och stärkte mina chanser, men man vill inte hoppas på någonting. Man blir alltid glad av att få vara med.

Sveriges F02:or har lottats in i en grupp med Holland, Georgien och Lettland. Samtliga matcher spelas under

Stinalisa Johansson, med nummer elva, har gjort ett mål för F02-landslaget så här långt i karriären. Kanske blir det fler i Em-kvalet.

en knapp vecka i Holland med start 17 oktober. Slutmålet är EM i Bulgarien nästa år.

– Ettan, tvåan och några treor går vidare till Elite Round och där kvalar man till själva EM, säger Johansson.

HOLLAND FANNS MED när Sverige i somras spelade i

Nordisk flick, men de båda möttes aldrig. Georgien och Lettland vet Johansson inget om i nuläget. Det låter som att ni och Holland borde vara favoriter?

– Jo det vill man tro, men man får absolut inte underskatt­a något lag, säger Stinalisa Johansson.

Showy Shaun Sara Smileholmb­erg Wiltons Tai Win Holy Ghost Scheheraza­dejohansen Clinton Jr Eftiraath Blazing Beryl Bearbunny Ld-system 6 rader LD-1: 2, 6, 11 LD-2: 1, 8

 ?? Bild: PRIVAT ?? BÖRJAR FÅ RUTIN.
Bild: PRIVAT BÖRJAR FÅ RUTIN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden