Hallands Nyheter

Revygäng är fast på Mallorca

- 010-471 51 82 agnes.kagstrom@hn.se

Producente­n Magnus Wernersson och delar av Falkenberg­srevyns ensemble sitter fast på Mallorca efter att flygbolage­t Primera Air har gått i konkurs.

Under en veckas tid har de skrivit manus till revyn ”Uppskruvat”, som ska ha premiär lördag den 5 januari 2019.

– Det var väl ingen kul belöning, men vi har det bra. Vi sitter här nere och skriver och jobbar på för glatta livet, säger Magnus Wernersson.

ENSEMBLEN PÅ NIO personer skulle åkt hem på onsdag morgon. Men på tisdagen kom nyheten om att flybolaget Primera Air gått i konkurs och nu vet de inte hur de ska ta sig hem.

– Vi skojade och sa att det är ett lite roligt namn på det här flygbolage­t. Vi får döpa om det till premiär istället eftersom vi håller på med revy, fortsätter Magnus.

Under veckan har de jobbat fram sketcher om allt från regeringsb­ildningen, Svenska Akademien, O’boy-krisen och sommarens torka. Och självklart har de även följt svängninga­rna i Falkenberg­spolitiken på hemmaplan.

– Det kom så överraskan­de och är en så udda konstellat­ion mellan vänster och höger så det hade varit bra revystoff, men vi är en riksrevy så publiken måste känna till det vi skojar med, säger Magnus Wernersson. Kan konkursen och att ni blev strandsatt­a leta sig in i revyn?

– Det vet man aldrig, det är så svårt när vi är här nere att veta hur stort det blir. Men det är lite lustigt för vi håller på med en flygsketch, men den har ett helt annat perspektiv.

NU JOBBAR DE på att få tag i nya flygbiljet­ter, med hjälp hemifrån. Även om läget är oklart hyser Wernersson gott hopp om att de snart kommer att få tag i nya biljetter.

– Det känns som att det är rätt fullbokat, men jag räknar med att det löser sig, säger han.

AGNES KÅGSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden