Hallands Nyheter

Udda sträcka lever vidare

- AGNES KÅGSTRÖM 010-471 51 82 agnes.kagstrom@hn.se

Sveriges längsta betongmoto­rväg ligger i Halland, mellan Getinge och Morup. Underlaget har kritiserat­s hårt för sina halkegensk­aper, men ser ut att bli kvar och har nu rustats upp.

Natten till torsdag var den kalllaste för säsongen, men nu blir det mildare väder. Saknar man däremot riktig värme kan man ta sikte på nästa vecka då det kan bli närmare tjugo grader.

Början av torsdagsdy­gnet blev riktigt kyligt med lägsta temperatur­en hittills under hösten. I Ullared var den nere på minus 2,9 grader. Men skillnader­na är stora i inlandet och längs kusten, där temperatur­en under natten låg på omkring 10 plusgrader.

Nu drar det in varmare luft som ger milt väder under fredagen, även om det blir mulet.

– Här i slutet på veckan blir det temperatur­er på mellan 14 och 15 grader. Men under helgen ser det ut att vara ganska ostadigt och en viss risk för regn under lördagen, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

”Lite brittsomma­rvärme som man brukar kalla det.” PER HOLMBERG meteorolog

Det ostadiga vädret håller i sig även till söndag. Helgens temperatur­er väntas krypa nedåt och ligga på mellan 10 och 12 grader och solchanser­na är få.

– Det ser ut att passera ett mer omfattande regnområde under natten till söndag som kanske är kvar under söndagsmor­gonen. Sen blir det uppehåll och lite uppklarnan­de väder senare under eftermidda­gen och blåsigt med nordliga vindar.

Men värmen kan komma tillbaka ordentligt. Nästa vecka kommer ännu varmare luft och den här gången kan man kanske få en kort känsla av sommarvärm­e.

– Från mitten av nästa vecka kan det bli tjugo grader. Lite brittsomma­rvärme som man brukar kalla det, säger Per Holmberg. Hur länge kan det hålla i sig?

– Nu är vi långt fram i tiden, men jag ser inga tendenser att den här värmen skulle stanna en längre period.

 ??  ?? HÖSTVÄRME. Efter en helg med ostadigt väder kan nästa vecka bjuda på högre temperatur­er.
HÖSTVÄRME. Efter en helg med ostadigt väder kan nästa vecka bjuda på högre temperatur­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden