Hallands Nyheter

Alice och Ebba

- OLOF SVAHN 010-471 50 25 olof.svahn@hn.se

När Alice Flygare, 21, och Ebba Mårtensson, 19, kom hem från en au pair-resa till London var det med många erfarenhet­er, nyknutna kontakter, och en dröm om att starta eget företag.

Allting började när Alice Flygare flög till London i januari förra året för att börja jobba som au pair.

Vistelsen var först tänkt att vara i ett halvår, men blev förlängd. Och när Ebba Mårtensson anslöt i september samma år hamnade hon hos Debbie Fine, systern till Alice Flygares värdmamma.

Och det var då en idé började gro i de två varbergarn­a.

– Det var och varannan dag som de frågade oss om vi kände fler som ville jobba som au pairer åt deras vänner, säger Alice Flygare.

– Det är ganska många familjer som har svårt att hitta bra au pairer. Så vi tänkte att det här kanske vi kan göra själva, tillägger Ebba Mårtensson.

OCH SÅ BLEV det. Sedan hemkomsten i september har tjejerna börjat jobba på en egen au pair-förmedling. Tanken är att i början enbart fokusera på London, därifrån båda har många goda erfarenhet­er och kontakter.

– I början kommer vi jobba mest med Debbie. Hon kommer hjälpa oss att hitta familjer som vill ha au pairer, säger Ebba Mårtensson.

Förmedling­en har ännu inte ett

”Vi gillar alla kontraster som finns i staden, från höghusen i centrum till alla fina parker”

officiellt namn, men för tillfället kallas den för Scandi Sisters.

– Tanken är att vi ska fixa allt själva. Just nu håller vi på att ta fram en logga, och i november ska vi sätta igång med vår marknadsfö­ring, säger Ebba Mårtensson.

– Vi kommer föreläsa för gymnasiele­ver, främst för årskurs tre. Men vi kommer också försöka synas mycket på sociala medier, säger Alice Flygare.

ETT AV DE vanligaste tillvägagå­ngssätten för att jobba som au pair är att gå via föreningar som anordnar språkresor och au pair-resor. Men då får man ofta själv betala olika avgifter för att dra nytta av föreningar­nas tjänster - något som Scandi Sisters vill undvika.

– Vår modell går ut på att det är värdfamilj­erna som betalar oss för att hitta passande personer. Vi tycker att det ska vara gratis för au pairerna, säger Alice Flygare.

Hur ska ni hitta ”rätt person för jobbet”?

– Vi kommer att ha intervjuer. Man måste vara över 18 år och inte finnas med i något brottsregi­ster. Och självklart är det bra om man är duktig på engelska, men det är ju nästan alla svenskar, säger Ebba Mårtensson.

Varför just London?

–Vi gillar alla kontraster som finns i staden, från höghusen i centrum till alla fina parker. Det är väldigt mysigt och alla är så härliga där, säger Alice Flygare.

 ??  ?? SLÄKTEN ÄR BÄST. Nyligen hemkomna Londonälsk­arna Ebba Mårtensson (vänster)
SLÄKTEN ÄR BÄST. Nyligen hemkomna Londonälsk­arna Ebba Mårtensson (vänster)
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? och Alice Flygare är, intressant nog, moster respektive systerdott­er.
Bild: ANNIKA KARLBOM och Alice Flygare är, intressant nog, moster respektive systerdott­er.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden