Hallands Nyheter

”Vilken politiker vill försämra?”

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Gilla läget och se vad som händer. Näringsliv­ets företrädar­e har en avspänd inställnin­g till att den politiska kartan ritas om. det visar HN:S rundringni­ng.

Jan Melkersson, näringsliv­schef i Falkenberg, är vd för kommunens näringsliv­sbolag vars styrelse är politiskt tillsatt.

– Där sitter det både Socialdemo­krater, Moderater och Centerpart­ister och jag kan säga att det råder samstämmig­het för det mesta.

ATT DET POLITISKA styret förändras har han så klart noterat, men vilka konsekvens­er det kan få för näringsliv­et lokalt har han inga kommentare­r om.

– Jag uttalar mig aldrig om det politiska livet, det får politikern­a själva sköta.

Näringsliv­sbolaget kommer att arbeta vidare som vanligt. Viktiga frågor framöver är kompetensu­tveckling och att stärka starta-eget servicen.

– Det är business as usual för oss, tills vi får besked om något annat. Vi har massor med spännande projekt på gång.

I den senaste näringsliv­sbarometer­n som presentera­des av Svenskt näringsliv i veckan klättrade Falkenberg­s kommun upp till plats tio och har det bästa klimatet i Halland. Jan Melkersson som varit näringsliv­schef i fyra år förklarar att målet är att bli ännu bättre och ser inte det nya styret som ett hinder för det.

– Den nya ledningen deklarerad­e ju att man kommer att prioritera en god näringsliv­sutvecklin­g.

HENRIK FORSSELL, ORDFÖRANDE för Falkenberg­s innerstads­förening som har ca 70 medlemmar bland butiksägar­e och andra näringsidk­are i innerstade­n hoppas på en bra dialog med den nya koalitione­ns medlemmar.

–Jag hoppas att de vill lyssna på vad vi tycker. Det är så många frågor som är viktiga för oss, till exempel trafik, miljö, parkeringa­r i innerstade­n. Jag hoppas att vi kan påverka politiken att ta beslut som gynnar oss. Ett besök i stan hör ihop med så mycket annat än butiker och restaurang­besök. Det handlar om ett helhetsint­ryck.

Boris Lennerhov, vd för Gekås, vill inte sia om hur den nya koalitione­n kommer att påverka Gekås framtid.

– Jag har inte haft några problem med Alliansen eller Socialdemo­kraterna hittills. Verklighet­en får visa vad som händer. Jag kan bara säga att jag är allmänt förvånad över att det blev som det blev.

ENTREPRENÖ­REN och nöjesarran­gören Karl-johan ”Karla” Karlsson tycker att falkenberg­arna ska gilla läget.

– Den politiska kartan är ordentligt omritad, men egentligen tror jag inte att det skiljer så mycket mellan partierna. Som företagare kan jag inte utgå från att det ska bli sämre. Det hänger fortfarand­e mycket på mig själv hur det ska gå. Vilken politiker vill försämra näringsliv­et? Det finns ingen.

”Jag uttalar mig aldrig om det politiska livet” JAN MELKERSSON, näringsliv­schef i Falkenberg

 ?? Bild: LENA LYXELL ?? KARL-JOHAN ”KARLA” KARLSSON. ”Den politiska kartan är ordentligt omritad, men egentligen tror jag inte att det skiljer så mycket mellan partierna”
Bild: LENA LYXELL KARL-JOHAN ”KARLA” KARLSSON. ”Den politiska kartan är ordentligt omritad, men egentligen tror jag inte att det skiljer så mycket mellan partierna”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden