Hallands Nyheter

Kvinna skallade väktare

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS 010-471 50 26 christophe­r.vallerius@hn.se

En kvinna står åtalad vid Varbergs tingsrätt för en rad olika brott som har inträffat under sommaren. Utöver åtal för våld mot tjänsteman, efter att hon skallat en väktare på Gekås, åtalas hon även för misshandel, olaga hot och grovt rattfyller­i.

Det var i juli i år som två väktare på Gekås skulle ingripa mot en kvinna som uppträtt störande när hon gick till angrep både verbalt och fysiskt. Enligt stämningsa­nsökan från Varbergs tingsrätt har kvinnan, som är i 30-årsåldern, uttalat en rad grova hot mot väktarna, skallat en av dem och nypt den andra i magen. Samtidigt har hon gjort våldsamt motstånd genom att spotta omkring sig och kastat

”Samtidigt har hon gjort våldsamt motstånd genom att spotta omkring sig och kastat möbler.”

möbler.

Dessutom var kvinnan påverkad av cannabis under händelsen, hon åtalas därför för ringa narkotikab­rott, hot mot tjänsteman och våld mot tjänsteman. Kvinnan erkänner narkotikab­rottet men förnekar till de övriga brotten.

Utöver detta åtalas kvinnan för grov olovlig körning och grovt rattfyller­i efter en händelse i Varberg där kvinnan kört bil trots att hennes körkort var indraget.

Dessutom har hon kört påverkad av cannabis samtidigt som hon ska ha kört på flera vägar i Varberg i cirka 150 kilometer i timmen. Kvinnan ska ha kört genom flera korsningar och rondeller och precis klarat av att hålla bilen på vägen.

För en händelse i Falkenberg­s kommun åtalas kvinnan även för olaga hot och misshandel efter att hon ska ha hotat två kvinnor i centrala Falkenberg. Hon har även dragit en av kvinnorna i håret så att hon ska ha fallit till marken. Den misstänkta kvinnan förnekar till dessa brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden