Hallands Nyheter

Girmai på väg mot toppen

FOTBOLL: KAN BOISAREN BRYTA FFF-DOMINANSEN I PLUSLIGAN Blir det tre Fff:are i topp, eller kan en Boisare slå sig in på en pallplats under de avslutande fem omgångarna? –Absolut, det kan jag, säger Nahom Girmai.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Det handlar om HN:S plusliga där vi sätter betyg på spelarna i Falkenberg­s FF och Varbergs Bois efter varje superettan-match.

Christoffe­r Carlsson i FFF toppar fortfarand­e på 69 poäng, följd av Hampus Nilsson på 67 och Tobias Karlsson på 63. Bakom trion finns bästa Boisaren som jagar i totalställ­ningen och har 61.

– Det visste jag inte men nu blir det en målsättnin­g att ta mig in där, det blir en morot, säger Nahom Girmai. Tycker du att vi är rättvisa i vår bedömning eller är det helt galet?

– Jag vet faktiskt inte. Ni gör väl som ni tycker och alla tycker olika. Spelare kan ha andra åsikter, tränare och publiken, det är som sagt olika. Ni har rätt att skriva det ni tycker, det tycker jag är rätt i alla fall.

ETT LAG I medvind får kanske extra plus i kanten. Så resonerar i alla fall Nahom Girmai.

– Hur ska man säga? Falkenberg ligger etta, då är det större sannolikhe­t att det blir så. Det är lättare att vara bra i ett bra lag än i ett lite mindre bra lag. Så då är väl chansen större att de har fler spelare där uppe. Rent hypotetisk­t, skulle du ta en tröja i FFF?

– I deras startelva? Ja, det tycker jag. Det känns som det.

FALKENBERG HAR HIF och AFC närmast på schemat. Det kan innebära att både Hampus Nilsson och Tobias Karlsson kan få mycket att göra, vilket i sin tur kan påverka ställninge­n i plusligan.

– Jaha, du menar så. Ja det kanske det gör, vem vet? Bois ska själva möta Norrby. – Det är också en tuff match. De har fyra raka vinster, men jag tror ändå vi ska ta det. Vi har det i egna händer. Det gäller att göra bra i från sig och ta poängen så tror jag nog vi klarar det, säger Girmai.

”Nu blir det en målsättnin­g att ta mig in där, det blir en morot.”

NAHOM GIRMAI

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? PÅ VÄG ATT LYFTA. Nahom Girmai har krigat mot Fff-spelarna på plan, nu går han en annan kamp, att ta sig in på pallen i HN:S plusliga.
Bild: KRISTER ANDERSSON PÅ VÄG ATT LYFTA. Nahom Girmai har krigat mot Fff-spelarna på plan, nu går han en annan kamp, att ta sig in på pallen i HN:S plusliga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden