Hallands Nyheter

”Uppflyttni­ng betyd

FOTBOLL: TVÅ DAGAR KVAR TILL SERIEFINAL­EN

-

2012 gjorde Adam Eriksson entré i den svenska elitfotbol­len, med Falkenberg­s FF i Superettan. Efter fyra säsonger, varav två i Allsvenska­n, gick flyttlasse­t söderut till Helsingbor­g. Och nu möts de båda lagen i en synnerlige­n het seriefinal.

– Det har känts speciellt att möta Falkenberg varje match de två senaste säsongerna. Men i en seriefinal med så här mycket på spel är det lite extra, erkänner Eriksson.

Vårmötet var som bekant en svängig historia där Helsingbor­g i den andra halvleken vände och vann med 3-2.

– DET VAR jämnt och ska man vara ärlig kunde det ha gått åt vilket håll som helst, säger Adam Eriksson. Vad ska man se upp med hos FFF?

– De är bra på fasta situatione­r och sen är deras kontringss­pel väldigt bra. Jag har sett många matcher där motståndar­na gått fram med för mycket folk och sen smäller det åt andra håller. Man måste vara lite försiktig och inte tappa boll i fel läge.

Men trots den rädslan är det seger som gäller på söndag.

– Hade det varit på bortaplan så hade vi nog kunnat vara nöjda med en poäng som läget är. Men hemma på Olympia vill vi alltid vinna, det finns inget annat, säger Eriksson och fortsätter:

– Att vinna serien skulle vara kul så klart, men uppflyttni­ng betyder ju allt.

Efter snart två år i Superettan längtar Adam Eriksson tillbaka till Allsvenska­n. Seger i söndagens seriefinal skulle göra att comebacken är mycket nära. – Efter uppehållet har vi lagt i en extra växel och visat att vi förtjänar att ligga i toppen, säger vänsterbac­ken.

EFTER MATCHEN PÅ Falcon Alkoholfri Arena talade tränare P-O Ljung om att Helsingbor­g var tvunget att förstärka. Redan då var det klart att landslagsk­aptenen Andreas Granqvist skulle återvända, men det har inte stannat där. In kom också Rasmus Jönsson, Wanderson och Markus Holgersson, alla med mängder

av rutin från spel i Allsvenska­n och utomlands.

– De har verkligen lyft nivån, vi har tagit stora steg sedan de kom in. Hur är det att ha Andreas Granqvist jämte sig?

– Det är väldigt tacksamt att spela med honom, han hörs mycket på plan och styr och ställer. Han har lyft alla spelare med sitt sätt att leda laget.

FORTFARAND­E FINNS DET kvar en hel del spelare i FFF som var lagkamrate­r till Adam Eriksson.

– Jag har lite kontakt med några i laget. Sen blir det säkert mycket snack på söndag, säger han.

Vänsterbac­ken snittar ett mål per säsong. Men förra året blev det tomt på målkontot och än så länge har han nollat även den här säsongen.

– Jag gjorde ju mål mot FFF på Olympia för två år sedan, den säsongen blev det två, säger Eriksson. Är det dags igen på söndag?

– Ja, vi får väl se, men det brukar ju som sagt bli ett per säsong och det är inte många matcher kvar.

”Han har lyft alla spelare med sitt sätt att leda laget” ADAM ERIKSSON om Andreas

Granqvist

 ??  ?? MÅLSUGEN. Det är snart två år sedan Adam Eriksson hittade nätet, då med en kanon i kvalet mot HBK, är det dags igen på söndag?
MÅLSUGEN. Det är snart två år sedan Adam Eriksson hittade nätet, då med en kanon i kvalet mot HBK, är det dags igen på söndag?
 ?? Bild: PETTER ARVIDSON ??
Bild: PETTER ARVIDSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden