Hallands Nyheter

Sista chansen för Böljan Falkenberg

- MARTIN ÖRTEGREN 010-471 52 45 martin.ortegren@hn.se

Blir det förlust för Böljan Falkenberg mot Sundsvall åker laget ur Elitettan.

Det har varit en tung säsong för Böljan, milt uttryckt. Ingen seger och bara sju gjorda mål. Nu står laget verkligen med en vass knivegg mot halsen och upptryckta mot väggen.

– Det har känts av i veckan, utan att vi pratat om det, att det är nu det gäller. Vi måste tro på den här chansen. Det har varit bra tempo på träningarn­a och bra attityd hos tjejerna, så vi är laddade inför matchen. Men det är givetvis tufft att åka upp till Sundsvall, det krävs att allting stämmer, säger säger Tobias Barin, tränare i Böljan Falkenberg.

I VÅRMÖTET BLEV det förlust med 0-1.

– Det var en jämn match som vi skulle ha vunnit. Problemet är att vi inte gör några mål och de hade bara en chans under hela matchen.

Han tycker att spelarna har gjort en hel del framsteg under de senaste matcherna. Något han hoppas håller i sig.

– Vi ska fortsätta bygga på det försvarssp­elet som vi haft, genom att hålla ihop laget och krympa ytorna på vår egen planhalva. I förra matchen kände vi att vi även var med anfallsmäs­sigt.

BARIN VET OM några av nycklarna för att knipa säsongens första seger.

– Vi måste hitta spelvändni­ngar. Sundsvall är ganska öppna mellan deras lagdelar och försöka komma runt på kanterna. Samtidigt måste vi ha större engagemang i anfallsspe­let.

Sundsvalls höst imponerar inte på Böljanträn­aren. På de åtta senaste matcherna har man sex förluster och 23 baklängesm­ål.

– De har släppt in väldigt mycket mål under hösten, fler än vad vi har släppt in.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? STUDENS ALLVAR. Det är ett väldigt pressat Böljan som åker upp till Medelpad i jakten på säsongens första seger.
Bild: ROBERT BOMAN STUDENS ALLVAR. Det är ett väldigt pressat Böljan som åker upp till Medelpad i jakten på säsongens första seger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden