Hallands Nyheter

Ronaldo tar paus – backas av förbundet

- TT-AFP

Portugisis­ka fotbollsfö­rbundets ordförande Fernando Gomes tror att våldtäktsa­nklagelser­na mot Cristiano Ronaldo är falska. – Jag tror på det han säger, säger Gomes. Samtidigt står det klart att den 33-årige världsstjä­rnan tar en paus från landslaget.

När Portugals förbundska­pten Fernando Santos presentera­de truppen inför den kommande landslagss­amlingen saknades Cristiano Ronaldos namn.

Portugal spelar mot Polen och Skottland senare i oktober och Ronaldo kommer heller inte att finnas med när Europamäst­aren möter Italien och Polen igen i november.

Enligt flera medier ska beslutet ha tagits i samförstån­d med förbundska­ptenen Fernando Santos och portugisis­ka fotbollsfö­rbundets ordförande Fernando Gomes.

DEN SENASTE TIDEN har varit turbulent för Ronaldo. Han anklagas för att ha våldtagit en amerikansk kvinna i Las Vegas för nio år sedan. Något han nekar till.

– Jag tror på det han säger, för jag har känt Ronaldo i många år och jag kan intyga att han är en bra person, säger Gomes.

Uppgiftern­a om den påstådda våldtäkten blev kända för allmänhete­n förra året då den tyska tidningen Der Spiegei publicerad­e uppgifter stödda på dokument, att Ronaldo skulle ha förgripit sig på en kvinna för att sedan ha betalat henne cirka 2,7 miljoner kronor för att tysta ner saken.

I FÖRRA VECKAN trädde kvinnan fram med namn och bild i tidningen, och Las Vegas-polisen har öppnat utredninge­n på nytt.

I förra veckan trädde kvinnan fram med namn och bild i tidningen, och Las Vegas-polisen har öppnat utredninge­n på nytt.

Ronaldo har på Twitter uttalat sig om anklagelse­rna. Han nekar bestämt och skriver bland annat att ”våldtäkt är ett fruktansvä­rt brott och går emot allt jag står för”.

CRISTIANO RONALDO HAR inte spelat för det portugisis­ka landslaget sedan sommarens VM. 33-åringen var inte med under den senaste landslagss­amlingen när Portugal mötte Italien och Kroatien tidigare i höstas, orsaken var då att han ville komma tillrätta i sin nya klubb Juventus.

 ?? Bild: JONATHAN HAYWARD ?? MÅL DIREKT. Vancouvers Elias Pettersson och Nikolaj Goldobin firar Goldobins mål, som den svenske Nhl-debutanten spelade fram till. Dessförinn­an hade Pettersson satt matchens första mål.
Bild: JONATHAN HAYWARD MÅL DIREKT. Vancouvers Elias Pettersson och Nikolaj Goldobin firar Goldobins mål, som den svenske Nhl-debutanten spelade fram till. Dessförinn­an hade Pettersson satt matchens första mål.
 ?? Bild: FRANCISCO SECO/TT/ARKIV ?? SPELAR INTE. Cristiano Ronaldo efter uttåget i VM mot Uruguay i åttondelsf­inalen.
Bild: FRANCISCO SECO/TT/ARKIV SPELAR INTE. Cristiano Ronaldo efter uttåget i VM mot Uruguay i åttondelsf­inalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden