Hallands Nyheter

Måljubel för Olivia Schough i landslaget

- MARTIN ÖRTEGREN

Olivia Schough tog verkligen chansen när hon fick den. – Superkul att få starta och göra mål, sa Schough efter 2-1-segern i träningsla­ndskampen mot Norge.

Det har varit si och så med speltid för Schough i landslaget under Peter Gerhardsso­ns ledning. Mot Norge fick 27-åringen en plats i tremannaan­fallet. I den 13:e minuten visade hon prov på sina kvaliteter när Norge passade fel på mittplan.

– MIMMI (LARSSON) stressade mittbacken och passade mig. Då var det bara att gå raka vägen för mig. Men jag hade mittbacken som drog i mig ganska rejält. Jag stannade till för att hon skulle släppa mig lite. Då fick jag en liten lucka och kunde avsluta i det bortre hörnet. Det var väl inget klassiskt Olivia-mål. Men kul att visa upp att jag kan göra sånt, berättade Schough om sitt 1-0-mål.

2-0 kom efter ett självmål i minut 32. Schough var nöjd med att slå de nordiska grannarna.

– Vi började lite knackigt med många felpass. Men efter målet kontroller­ar vi matchen bra halvleken ut. I andra halvlek är de lite mer på hugget och jag tycker vi ger bort lite onödiga bollar. Det är väl ingen supermatch, men ännu starkare att vinna. Norge har sett riktigt starka ut och det är ett bra kvitto att vi kan slå dem även om vi inte spelar vår bästa fotboll, sa Schough som blev utbytt i den 86:e minuten.

Landskampe­rna fortsätter nästa vecka. På tisdag väntar Italien.

– Jag vet inte hur Peter tänker, om han ska gå runt på mycket folk. Men det är alltid kul att starta första matchen och på hemmaplan. Vi får se om jag får spela nästa match.

på lördag väntar ett

MEN INNAN AVRESAN skönt häng.

– Vi ska njuta av seger och imorgon (fredag) ska vi kolla på Danmark och Holland, njuta av att vi inte spelar playoff och ha en myskväll med pizza och godis. Rosa Parks har ägnat sig åt galopper på sistone men besitter i grunden riktigt fin kapacitet. Har ett passande läge och får tipset. Mr Gorgonzola kan en del och passas men strecka även Goliath Boko.

LD-2. Lopp 6. 2640m, auto Beluga West har fin kapacitet och är den som får tipsettan. Har dock ett aningen chansartat läge och det skadar dämed inte att markera även duon Bonduran d’inverne och Gloriant Silas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden