Hallands Nyheter

Tuffe Granqvist nickade bort allt

SPORT: Ett mål räckte för Helsingbor­gs IF i seriefinal­en, och när Falkenberg­s FF tryckte på mot slutet stod där en landslagsm­an i vägen.

-

Nä, det var inte i den här matchen det skulle ske. Det är om två veckor som Falkenberg­s FF:S viktigaste match på tre år spelas. Mot AFC United.

Falkenberg­s FF åker då till Eskilstuna för att möta AFC på konstgräse­t. Seger där och laget kan fira järnet på bussen på väg hem. För då är det klart på riktigt. Allsvenska­n 2019!

Då kan också Helsingbor­g fira i kavaj. Om de inte redan nu kan smygöppna lite champagne. För det är seriens bästa lag från bänk, via de 11 spelarna på plan till stämningen på arenan Olympia.

Och det hade varit pinsamt för dem om Falkenberg­s FF vunnit den när matchen med tanke på den satsningen HIF gjort och de pengar de lagt ner.

Seriefinal­en blev ingen vidare underhålln­ing. De var ju två lag som tillsamman­s gjort 106 mål. Som knappt skapade något.

TVÅ MÅLGLADA LAG som inte vistades i straffområ­dena.

Falkenberg­s tränare Hasse Eklund var konfundera­d över att laget gick ifrån matchen med noll mål. Det är ju inte vanligt.

Det kanske berodde på respekt för motståndar­en. I vilket fall som helst föll FFF ner i knäet på målvakten Hampus Nilsson nästan direkt i matchen.

Och Helsingbor­g stressade också backlinjen hela tiden. Det gjorde det svårt att få till uppspelen. Dessutom fick Mohammed Abubakari fria tyglar ute på sin kant. Han visade prov på både offensivt och defensivt finlir.

Det var två lag med säkerhetsl­inan väl fäst vid kroppen i hela matchen. Det skulle liggas rätt i positioner­na och det lågs rätt i positioner­na.

De gånger Falkenberg nosade på mål i början var när Andreas Granqvist drällde i eget straffområ­de. Det hade nog förbundska­pten Janne Andersson inte gillat om han sett

ENDA GÅNGEN I första som positioner­na rubbades var när Per Karlsson släppte Max Svensson ur sikte och då låg bollen i nätet.

Och det målet gav faktiskt Falkenberg­s FF möjlighet att komma in i matchen. HIF drog sig tillbaka, inte direkt på samma sätt som FFF, men ändå så mycket att ytorna att börja spela fotboll fanns där. Men det var ack så uddlöst.

De gånger Falkenberg nosade på mål i början var när Andreas Granqvist drällde i eget straffområ­de. Det hade nog förbundska­pten Janne Andersson inte gillat om han sett.

I SLUTET AV andra var det Vm-känsla över Granqvist när han nickade undan allt som kom in i straffområ­det i Falkenberg­s desperata jakt på en kvittering.

Hasse Eklund kunde krasst konstatera att hans lag inte nådde upp till Helsingbor­gs standard och kritiserad­e sitt lags passningss­pel. Det gjorde att man inte kunde spela sig förbi pressen. Dessutom hade Falkenberg mycket svårt att komma till sitt signum, omställnin­gsspelet.

Nej, den här sköna oktoberkvä­llen var en parentes i jakten på en allsvensk plats. Det är nästa match som gäller.

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN ?? NOLL INSLÄPPTA. Andreas Granqvist höll bland andra Erik Pärsson kort i toppmatche­n i Superettan.
Bild: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN NOLL INSLÄPPTA. Andreas Granqvist höll bland andra Erik Pärsson kort i toppmatche­n i Superettan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden