Hallands Nyheter

Äntligen dags att flytta in

ROLFSTORP: ”DET HÄR BETYDER MYCKET FÖR HELA BYGDEN”

-

I tio år har Kent Åskvist och föreningen ”Vi i Rolfstorp” kämpat för ett nytt lägenhetsh­us i Rolfstorp. I september var det färdigt och inflyttnin­gen är i full gång.

För några år sedan fanns där bara en adress på Gånge Rolfs gränd i Rolfstorp. Men sedan september i år har den lilla återvändsg­ränden bakom bygdens Ica-affär fått ett helt nytt lägenhetsh­us. Och de nya grannarna har redan börjat flytta in.

En av dem är Kent Åskvist som också drivit bostadsfrå­gan för föreningen ”Vi i Rolfstorp”. Tillsamman­s med sin fru Anita Åskvist har han nyligen flyttat in i huset.

– Det här betyder mycket för hela bygden. Jag har bråkat om det här i tio år, så det känns skönt att det äntligen händer något, säger Kent Åskvist.

Det har varit några turer kring lägenhetsb­ygget, och under de gångna åren har Kent Åskvist gjort sig hörd både i kommunen och i Hallands Nyheter. Hans budskap: Rolfstorp behöver fler boenden är bara radhus och villor.

– Det här är bra för alla som bor här, både unga och gamla. Sockenborn­a ska inte behöva ge sig iväg bara för att här inte finns lägenheter, säger han.

I BEGYNNELSE­N AV byggplaner­na var Varbergs bostad inblandade, men enligt Kent Åskvist ansåg de att bygget skulle bli för dyrt. Istället blev det RT Bygg, ett privat bolag, som tog tag i saken.

 ??  ?? NYA GRANNAR. Från vänster längst upp, Kjell Hawelka, Anita Åskvist, Lars-erik Andersson, Marita Andersson, och
NYA GRANNAR. Från vänster längst upp, Kjell Hawelka, Anita Åskvist, Lars-erik Andersson, Marita Andersson, och

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden