Hallands Nyheter

Tre män greps med pistol i bilen

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

”Åklagaren har beslutat att avvakta. Det finns flera utrednings­åtgärder som måste vidtas först.”

Tre män sitter anhållna sedan de natten mot lördagen kört omkring med en pistol i bilen. Det är oklart om vapnet har något samband med skjutninge­n på Sloalyckan i fredags.

TINA NIELSEN, förundersö­kningsleda­re

Det var vid tre-tiden på natten mot lördagen som en pistol påträffade­s vid kontroll av en bil på Varbergsvä­gen i Falkenberg. I bilen fanns tre personer. Dessa greps och sitter sedan dess anhållna, misstänkta för grovt vapenbrott. De tre männen är födda på 1990-talet.

Männen har förhörts och polisen har gjort husrannsak­ningar i fallet. Men det var på söndagseft­ermiddagen ännu för tidigt att besluta om huruvida de ska häktas, det beslutet kommer att fattas i början av veckan.

– Åklagaren har beslutat att avvakta. Det finns flera utrednings­åtgärder som måste vidtas först, säger Tina Nielsen, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re.

POLISEN SÖKTE I det läget en fjärde person som ska förhöras i fallet.

– Om vi lyckas hitta honom så förhör vi honom förmodlige­n redan i kväll (läs söndag), sade Tina Nielsen.

Hon är annars förtegen om omständigh­eterna i fallet.

– Utredninge­n är inne i ett väldigt känsligt skede, säger hon.

Huruvida vapnet i bilen var det som avlossades på Sloalyckan under fredagsför­middagen går inte att säga i nuläget.

– Vi kommer att skicka en begäran till tekniker under måndagen, säger Tina Nielsen.

Det går i nuläget inte att säga om de båda fallen är sammankopp­lade överhuvudt­aget.

Det är inte heller alldeles kristallkl­art vad det rör sig om för någon typ av vapen som hittats i bilen. Enligt polisens första rapport var det ”ett misstänkt vapen”.

– Vi utgår ifrån att det är ett vapen, en pistol. Sedan får den tekniska undersökni­ngen utvisa vilken typ av pistol, säger Tina Nielsen.

NÄR DET GÄLLER skjutninge­n på Sloalyckan så finns ingen misstänkt. Polisen kan heller inte svara på hur många skott som har avlossats, eller om någonting har träffats.

– Vittnen har hört ett antal smällar, tre-fyra stycken tror jag, säger Tina Nielsen.

Polisen har genomfört dörrknackn­ingar i området under söndagen.

Vittnesupp­gifter gör gällande att två personer har försvunnit hastigt från platsen på en moped strax efter att skotten avfyrades. Polisen vet i nuläget inte om de båda personerna är inblandade i skjutninge­n, men ser på uppgiftern­a med intresse.

HN HAR PRATAT med en person som såg mopeden försvinna från platsen strax efter skjutninge­n.

– Jag trodde först att det var några byggjobbar­e som hade tappat något eller så. Sedan hörde jag att det hände något nere på gården. Jag ser två killar hoppa upp på en moped och köra iväg, säger vittnet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden