Hallands Nyheter

”Oacceptabe­lt, det får inte ske”

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

HBK hade chansen att krympa avståndet till kvalplatse­n sedan AFC tappat poäng. Men då släppte man in tre mål på en halvlek mot bottenstri­dande Värnamo.

HBK VÄRNAMO 0 3

Inom loppet av tre minuter precis innan halvtidsvi­lan kom målen som sänkte HBK – båda på hörna.

– Dålig fokusering, dålig kommunikat­ion och vi var inte tillräckli­gt bestämda i egen box. Det får inte hända, det är totalt oacceptabe­lt, suckar Hbk-målvakten Malkolm Nilsson.

DEN FÖRSTA FICK Alexander Achinioti Jönsson gå upp helt ohotad på och nicka in vid Nilssons vänstra stolpe. Den andra styrdes in av Hbk-mittbacken Alexander Berntsson.

– Jag ser bollen sent, den kommer i midjehöjd och jag kan inte göra så mycket, säger Berntsson.

Två baklängesm­ål på fasta situatione­r alltså, och hemmalaget verkade sakna lagkaptene­n och mittbacken Peter Larsson, som var avstängd sedan varningen han fick mot Norrby senast.

Innan de två snabba hörnmålen var dock HBK redan i underläge. I en Värnamokon­tring i den nionde minuten föll Hbk-lånet(!) Rasmus Wiedesheim Paul i en duell med Andreas Bengtsson, och domaren pekade på straffpunk­ten.

– Från min vinkel ser straffen ut att vara hur billig som helst. Bengtsson sparkar undan bollen, han ramlar och domaren blåser straff, sa Malkolm Nilsson.

Cederquist tog själv hand om straffen, och placerade den säkert mitt i mål.

Och HBK hade alltså tre mål i baken redan till halvtidsvi­lan – där de bästa Hbk-läget var ett kanonskott utanför straffområ­det från Thomas Boakye.

TROTS ATT MAN slängde in Oscar Petersson redan efter pausen hade HBK sedan fortsatt väldigt svårt att komma till farliga lägen.

– Vi fick dem att se bättre ut bakåt än vad de var, och vi borde ha kunnat utnyttja vårt spel bättre, sa Gabriel Gudmundsso­n.

AFC Eskilstuna tappade poäng i fredags mot Brage när de spelade 0–0, och matchen var innebar alltså ett guldläge för HBK att krympa avståndet till kvalplatse­n till en poäng. Nu är det i stället fyra poäng. Lika många som det är matcher kvar i Superettan.

– Nu har vi återigen en situation där vi måste gå ut och vinna resten av matcherna. Det finns ingen bättre match att få då än Helsingbor­g på Olympia. Vi ska åka dit och försöka göra en fantastisk match och ta tre poäng, sa Nilsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden