Hallands Nyheter

Nahom Girmai växer ut till en stjärna i Superettan

-

Tio mål och tre assist som mittfältar­e. Det är siffror som talar för sig själv. Ändå talas det för lite om Nahom Girmai.

Han kom som ett av de tidigare nyförvärve­n. Hitvärvad från Joakim Perssons förra klubb Kristianst­ad imponerade Nahom Girmai under försäsonge­n med en topp under cupsegern mot Sirius.

Men när serien började var formen längre inte riktigt där. Han kanske inte vantrivdes på högerkante­n, men Bois som lag fungerade sämre när Girmai hela tiden ville in i mitten och kladda med alla andra. När han istället fick chansen att utgå från centrum började poängen så smått att komma.

EFTER SOMMARENS UPPEHÅLL har Kristianst­adssonen varit Bois viktigaste spelare i offensiven. Sju av Girmais tio mål har kommit under de senaste två månaderna, men söndagens match mot Norrby får ändå anses sticka ut som den klart bästa insatsen. Girmai lyckades med näst intill allt, den gången han slog en dålig passning tog han en maxlöpning hemåt och lyckades avstyra en målchans med en perfekt brytning. ”Det känns bra, går det bra för laget så går det också bra för en själv”, sa tvåmålssky­tten efteråt. GIRMAIS TIO MÅL är bara tre färre än skytteliga­ledande Bjarnason från serieettan Helsingbor­g. Alla spelare före 24-åringen är dessutom anfallare. Nahom Girmai finns med i måltoppen trots att han spelar mittfältar­e i ett lag som under tre månaders tid legat under kvalstreck­et, det är, hur man än vrider och vänder på det, oerhört imponerand­e. Det ryktade sommarintr­esset från Vålerengen lär inte vara mindre när regn blir till snö.

Harmonin har nog inte varit bättre i Varbergs Bois någon gång den här säsongen. Girmai kunde inte sluta le, Adama Fofana sparkade Erion Sadiku i baken och segersånge­rna avlöste varandra nere i Påskbergsv­allens katakomber. Som Girmai själv sade: ”Det är jävligt bra med två raka segrar, vi får upp självförtr­oendet och det behövde vi”. Tacka fan för det.

VARBERGS BOIS HAR endast en gång tidigare under säsongen stoltserat med två raka segrar. Efter det följde tolv raka matcher utan vinst. Det tror jag inte händer den här gången. Om två veckor kommer Frej till Varberg. Då kommer en tredje raka seger. Och kanske, hör och häpna, kan det bli fyrsiffrig­t på läktaren. Det är de grönsvarta faktiskt värda just nu.

Nahom Girmai finns med i måltoppen trots att han spelar mittfältar­e i ett lag som under tre månaders tid legat under kvalstreck­et, det är, hur man än vrider och vänder på det, oerhört imponerand­e

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden