Hallands Nyheter

”De känns som riktiga skojare”

- MARIE HEBELIUS SVAHN

Erik Andréns pool började byggas 2016, men är ännu inte klar. Staffan Rosander har liknande problem. Båda anlitade Hallandsfö­retaget Kustens Pool och Bastu AB.

Staffan Rosander i Onsala beställde en Thermopool med pooltak av Kustens Pool och Bastu AB i mars 2017 och blev lovad en badbar pool sex veckor senare. I verklighet­en tog bygget 56 veckor.

Först i somras kunde familjen ta ett första bad. Men en rad brister är ännu inte åtgärdade. Därför är inte poolen slutbesikt­igad.

– Vi har haft problem med företaget återkomman­de och de agerar helt oprofessio­nellt, säger Staffan Rosander.

HAN HÄVDAR BLAND annat följande brister: Linern släpper från sina fästen. Pooltaket är inte i klarglas som beställt, utan i plast. Pooltaket är svårt att flytta på. Beställd utrustning kom aldrig. Den har kunden fått betala själv och därför ett krav på 11 075 kronor mot bolaget.

Avtalade tider hölls inte. – Johan ljög om allt såsom tider, utförande med mera. Jag har sökt honom per telefon och SMS för att de skall åtgärda resterande arbeten inför slutbesikt­ningen, men har inte fått kontakt eller någon form av svar, säger Staffan Rosander.

Även Rosander nämner att Bo Qvist var en del av företaget.

– Vid pooltakets montage, som utfördes av Bo Qvist samt en medhjälpar­e, så utfördes detta så slarvigt att jag under min långa karriär som entreprenö­r inte sett något liknande, säger han.

Erik Andrén bor på Djursholm och tog in offerter från olika håll inför sitt poolbygge. Företaget Nicegarden schaktade och gjorde dräneringe­n. Företaget rekommende­rade då Kustens Pool och Bastu som byggare – i god tro.

– De kom inte när de skulle, de byggde underdimen­sionerat, de satte in billigare lösningar än de jag betalat för, berättar Erik Andrén. De känns som riktiga skojare.

I DAG ÄR poolen badbar, men ändå inte helt klar. Erik Andrén har betalat närmare 400 000 kronor till Kustens Pool. Men tack vare rekommenda­tionen har Nicegarden gått in och täckt upp ekonomiskt. Erik Andrén har därför inte förlorat pengar på bygget. Men det har Nicegarden gjort.

– Johan Ekstrand är en riktig skojare, säger Rasmus Brott, delägare till Nicegarden. Vi hade ett samarbete från början, men företaget är inte seriöst. Vi fick hela tiden höra att ”vi kommer nästa vecka”, men de kommer inte.

Nicegarden kräver 40 000 kronor i ersättning och har lämnat sitt krav till kronofogde­n.

– Företaget bestrider inte ens fakturorna, fortsätter Rasmus Brott. Man svarar helt enkelt inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden