Hallands Nyheter

”Sebbe” tränar med Bois

FOTBOLL: ”VILL HA TVÅ MÅLVAKTER PÅ TRÄNINGEN” Säsongen är slut med Varbergs Gif. Då testar Sebastian Ekholm med grannklubb­en och Varbergs Bois.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

– Han har redan varit och tränat med oss, och kommer på lördag också. Albin (Svensson) ska ju sitta på bänken i Tvååker (mot Skövde) och vi vill ha två målvakter på träningen, säger Varbergs Bois tränare Joakim Persson och fortsätter:

– Vi får kolla av det närmaste som finns och det kan bli någon gång till innan säsongen är slut.

Vad har du fått för intryck av honom?

– Målvaktsbi­ten där ser jag om de står i vägen eller inte, skojar Persson. Han fortsätter: – Det är ju så att han har stått i division 2 och det får man ändå respektera. Sen får vår målvaktstr­änare titta och bedöma honom. Vi har två målvakter som vi redan är nöjda med, men det är bara så vi inte missar något.

Har du haft koll på Sebastian tidigare?

– Vi får hela tiden saker på bordet. Här passar det bra när vi själva saknar målvakt, och kan titta.

Sebastian Ekholms kontrakt med Varbergs Gif går ut den 5 november.

– Det här är en provtränin­g med Bois. De har velat se mig innan, men det har inte gått då jag haft viktiga matcher med Gif, säger Sebastian Ekholm.

För inte så länge sedan visade Blåvitt intresse för Gif-målvakten.

– Det känns som ett kvitto på all träning jag lagt ner och jag vill ju uppåt i seriesyste­met. Även om Blåvitt inte hade hört av sig så känner jag att jag har utvecklats ännu mer, sa Sebastian Ekholm då.

HN fick ett mejlsvar från Mats Gren då det begav sig: ”Vi kommer att bjuda in honom till några träningar för att se vilken nivå han har. Det är inget mer med det”.

Efter det är dock inte Mats Gren längre sportchef i IFK Göteborg.

– Jag ska dit och träna, men just nu har de fullt upp och har en ny sportchef också. Är det du som haft kontakt med Blåvitt själv?

– Nej, det är Adnan Bainca i Unite People.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? HÅLLER IGÅNG. Sebastian Ekholm är med på träningarn­a när Bois behöver ha två målvakter på plats.
Bild: ROBERT BOMAN HÅLLER IGÅNG. Sebastian Ekholm är med på träningarn­a när Bois behöver ha två målvakter på plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden